» P A S T A - G E R E C H T E N

Wat is dit?

Maak je keus uit de volgende recepten:

  • zalmlasagne
  • spaghettisaus met pasta
  • tonijnsaus met pasta
  • gehaktballetjes met pasta

    ZALMLASAGNE

    Een overheerlijke lasagne (voor 4 5 personen):

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • 2 pannen en een ovenschotel
  • snijplank voor vis en groente
  • pollepel, groente - en vismes
  • staafmixer
  • zout,peper uit de molen
  • verse nootmuskaatrasp
  • weegschaal en zeef
  • 1/2 blokje visbouillon
  • 40 gram bloem
  • 40 gram boter
  • bakolie (scheutje)
  • evt wat droge witte wijn


    Boodschappen in huis halen:


  • 6 ons verse zalm
  • 1 ons gerookte zalm
  • 3 grote tomaten
  • 1 rode paprika
  • verse dille
  • 1/2 liter melk
  • 2 dl slagroom
  • 4 ons verse lasagne vellen
  • 1 ons Permazaanse of geraspte pittig kaas

    Aan de slag:

    De tomaten en paprika fijn snijden en in de pan in wat bakolie aanbakken en een half uurtje zachtjes gaar laten koken.
    De saus met de staafmixer fijnmalen. Een eetlepel fijngesneden dille, de slagroom en een 1/2 blokje visbouillon aan de saus toevoegen en een minuutje laten doorkoken. Evt op smaak brengen met wat zout en peper.
    De bechamelsaus bereiden zoals beschreven bij de warme sauzen (40 gram boter, 40 gram gezeefde bloem, 1/2 liter melk, nootmuskaat evt wat zout en peper en evt een scheut witte wijn).
    De lasagnevellen uitrollen en in ongeveer 7 vellen verdelen die mooi in de ovenschotel passen.
    De tomatensaus in ongeveer 5 porties en de bechamelsaus in 2 keer een 1/4 en 1 keer de helft gebruiken. De tomatensaus bij de zalm en de bechamel bij de gerookte zalm en als afdeklaag.
    De zalm in dunne plakken snijden en in 4 porties verdelen. De gerookte zalm in 2 porties verdelen, wel wat uitrekken en zo.

    De ovenschotel beginnen met vullen met eerst een laag tomatensaus, daarna een vel deeg, tomatensaus en zalm, weer vel deeg en tomatensaus en zalm, weer vel deeg, nu de bechamelsaus en gerookte zalm, nu weer 2 lagen zalm en afsluiten met de gerookte zalm met een vel lasagne en de rest van de bechamelsaus erop. Hierop de Permazaanse kaas mooi verdelen.

    Bak de lasagne in de oven ongeveer 50 minuten op 180 graden.
    Omhoog

    SPAGHETTISAUS MET PASTA

    Zo maak ik mijn spaghetti saus (voor 4 personen):

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • braadpan of wok
  • snijplank en vleesmes
  • wat olijfolie
  • zout,peper uit de pepermolen
  • paprikapoeder (1 theelepel)
  • chillipoeder

    Boodschappen in huis halen:


  • 1 pond gehakt (liefst Italiaans gekruid)
  • 1 ons gerookte spekreepjes (bakje)
  • 1 ons hamreepjes (bakje)
  • 1 rode paprika (in kleine stukjes)
  • 1 doosje champginons (in vieren gesneden)
  • 1/2 liter pak tomatensaus (neutraal)
  • Permazaanse of geraspte pittig kaas

    Aan de slag:

    Wok of bak de spekreepjes totdat ze goed uitgebakken zijn.
    Bak hierin het gehakt, goed rullen, en daarna de hamreepjes toevoegen.
    Het vlees wat opzij schuiven en de paprika kort bakken en vervolgens de champignons toevoegen.
    Alles goed doorelkaar mengen en even samen doorbakken.
    De tomatenpuree erbij doen. Op smaak brengen met zout, versgemalen peper, paprikapoeder en chilliepoeder naar smaak (iets heet maken).
    De pasta koken.
    Opdienen de pasta met de vleessaus en geraspte kaas.

    Tip: voor degenen die van mais houden: mais toevoegen!
    Omhoog

    TONIJNSAUS MET PASTA

    Een snel en makkelijk recept en tot grote vreugde van mijn kinderen nu ook deze website!!
    De tonijn komt uit blik maar je kunt ook verse tonijn gebruiken wat wel veel duurder is.
    Voor 4 personen.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • pan om de vissaus te maken
  • pan om pasta te koken
  • zeef en pollepel
  • zout en peper (uit de molen)
  • bloem (80 gram)
  • margarine (80 gram)
  • 2 visbouillonblokje (voor 1 liter bouillon)
  • Zaanse mosterd (theelepel)

    Boodschappen in huis halen:


  • 2 blikjes tonijn (op water)
  • pond pasta naar keuze (Fussili)
  • kookroom (Finesse) of creme fraiche
  • citroen
  • bieslook

    Aan de slag:

    Kook de pasta.

    Maak van het visbouillonblokjes 1 liter visbouillon.
    De vissaus als volgt klaarmaken: de margarine smelten in de pan, de gezeefde bloem toevoegen en goed roeren (niet bruin laten worden. De bouillon rustig toevoegen en goed blijven roeren zodat er geen klonten ontstaan. De saus zachtjes doorkoken. De mosterd en scheutje citroen toevoegen naar smaak.Een scheutje kookroom toevoegen. Eventueel wat zout en peper erbij. De bieslook fijn snijden.

    De uitgelekte tonijn toevoegen en goed doorwarmen.
    Voor het opdienen de fijngesneden bieslook erover doen.

    Serveren met fussili of andere pasta naar keuze.

    Tip: wanneer je verse tonijn gebruikt de tonijn eerst in kleine stukjes snijden. Je hebt ws wat meer zout nodig.
    De bieslook kan ook vervangen worden door dille of peterselie.
    Omhoog

    GEHAKTBALLETJES MET PASTA

    Voor 4 personen.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • wok met woklepel
  • pan om pasta te koken
  • olijfolie
  • zout en peper (uit de molen)
  • Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 1 dl tomatenketchup

    Boodschappen in huis halen:


  • pond gekruid gehakt (Italiaans gekruid)
  • 2 doosjes kersentomaatjes
  • 1 doos champignons
  • 6 bosuitjes
  • 4 ons vlinderpasta
  • 1 dl room

    Aan de slag:

    Kook de pasta.

    Maak van de gehakt kleine gehaktballetjes (net zoals voor in de soep). Maak de champignons schoon en snijdt ze in vieren. Snijdt de bosuitjes in mooie dun schuin gesneden stukjes van 2 cm lang.
    Spoel de kersentomaatjes af.

    Verhit in de wok de olijfolie en bak de gehaktballetjes bruin. Voeg de champignons, kersentomaatjes en bosuitjes toe en bak gedurende 5 minuten mee. Voeg de Italiaanse kruiden, room, tomatenketchup toe. Verhit alles goed door en maak op smaak met peper en zout.
    Voeg de pasta toe en verwarm alles goed door in de wok.

    Opdienen met pittige geraspte kaas.
    Omhoog

    [ terug... ]Omhoog


  • Maak vrienden

    Twitter

    Weet wat je eet

    100% Pure Wagyu

    Gratis website maken


    Copyright 2002-2019