» S A U S - R E C E P T E N - K O U D

Wat is dit?


Sausjes maken is eigenlijk heel makkelijk. Je hebt eigenlijk een goede basissaus nodig en wanneer je lekkere ingrediŽnten toevoegt kan het eigenlijk niet fout gaan.

Voor een gourmet of barbeque maak ik altijd een aantal sausjes. Ik neem dan 1/2 liter magere kwark en 1/2 liter mayonaise (light).
Dit meng ik goed doorelkaar en neem dan voor ieder sausje ongeveer 2 dl basissaus. Wanneer je van te voren de ingredienten voor de sausjes klaarlegt (paling, eieren, enz) dan is het alleen nog maar mixen.

Alle sausjes vers klaargemaakt kunnen makkelijk een nacht in de koelkast over staan.

Maak je keus uit de volgende sauzen:

  • palingsaus
  • koriandersaus
  • knoflooksaus
  • eiersaus
  • whiskysaus
  • mosterd - honingsaus


    PALINGSAUS
    Geschikt voor gourmet of barbeque of zo op een stukje vers stokbrood.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • staafmixer met mixbeker of hoge kommetje
  • pepermolen gevuld met peperkorrels (mix)

    Boodschappen in huis halen:


  • kwark
  • mayonaise
  • 50-100 gram palingfillet

    Aan de slag:

    Neem half kwark half mayonaise (bv van ieder 1 kopje)
    voeg de paling in stukjes gesneden toe (klein stukje apart houden)
    voeg flink peper uit de pepermolen toe
    mix alles met de staafmixer tot een gladde saus
    Doe de saus in een kommetje en garneer met dunne reepjes paling en versgemalen peper.

    Variatie:
    garneren met wat fijngesneden bieslook of peterselie
    Omhoog


    KORIANDERSAUS

    Heerlijk bij visgerechten, met name gekookte mosselen!!

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • staafmixer met mixbeker of hoge kommetje
  • pepermolen gevuld met peperkorrels (mix)

    Boodschappen in huis halen:

  • kwark
  • mayonaise
  • vers korianderblad (heel bakje bij DEEN)

    Aan de slag:

    neem half kwark half mayonaise (bv van ieder 1 kopje)
    de koriaderblaadjes van de steel halen, wassen en grof snijden
    voeg de koriander aan de maynaise en kwark toe
    flink peper uit de pepermolen erbij
    mix alles met de staafmixer tot een gladde saus
    Doe de saus in een kommetje en garneer eventueel met dunne reepjes korianderblad
    Omhoog


    KNOFLOOKSAUS

    Geschikt voor gourmet of barbeque of zo op een stukje vers stokbrood.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • staafmixer met mixbeker of hoge kommetje
  • pepermolen gevuld met peperkorrels (mix)

    Boodschappen in huis halen:


  • kwark
  • mayonaise
  • 3 teentjes knoflook (of 2 hele groten)
  • bieslook

    Aan de slag:

    Neem half kwark half mayonaise (bv van ieder 1 kopje).
    Maak de teentjes knoflook schoon en snijdt ze grof in stukjes. Voeg de in stukjes gesneden knoflook toe aan de kwark en mayonaise, en mix alles met de staafmixer tot een gladde saus.Maak op smaak met vers gemalen peper.
    Doe de saus in een kommetje en garneer met fijngesneden bieslook.

    Verse knoflook verliest wat aan kracht maar de smaak aan de saus is lekkerder wanneer je de knoflooksaus een dag in de koelkast laat staan voor gebruik.
    Omhoog


    EIERSAUS

    Geschikt voor gourmet of barbeque of zo op een stukje vers stokbrood.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • pannetje om eieren te koken
  • staafmixer met mixbeker of hoge kommetje
  • pepermolen gevuld met peperkorrels (mix)
  • snijplankje met klein snijmesje
  • kerriepoeder en zout

    Boodschappen in huis halen:


  • kwark
  • mayonaise
  • eieren (2 nodig)
  • peterselie

    Aan de slag:

    Kook 2 eieren gedurende 8 minuten. Koud afspoelen, laten afkoelen en dan de eierschaal pellen.
    Neem half kwark half mayonaise (bv van ieder 1 kopje).
    Voeg hieraan de eieren in stukjes toe, theelepeltje kerrie, zout en peper naar smaak.
    Mix alles met de staafmixer tot een gladde saus.

    Doe de saus in een kommetje en garneer met fijngesneden peterselie en kerriepoeder.
    Omhoog


    WHISKYSAUS

    Geschikt voor gourmet of barbeque.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • mixbeker of hoge kommetje
  • chillipoeder (of tabasco)


    Boodschappen in huis halen:

  • kwark
  • mayonaise
  • tomatenketchup
  • whisky (of dat heb je misschien al in huis)

    Aan de slag:

    Neem 1/3 kwark, 1/3 mayonaise en 1/3 tomatenketchup (bv van ieder 1 kopje).
    Voeg hieraan een scheutje whisky en een theelepel chillipoeder (of tabasco) aan toe.
    Roer alles tot een gladde saus.

    Kijk uit met teveel whisky, ze maakt de saus te dun en de smaak van de whisky overheerst snel.

    Doe de saus in een kommetje.
    Omhoog

    MOSTERD-HONINGSAUS

    Onmisbaar bij een hammetje uit de oven. Het is binnen 2 minuten klaar en echt heel lekker!!

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • kommetje en lepel om te mixen
  • 1 halve eetlepel Zaanse mosterd
  • 1 halve eetlepel honing
  • 1 dl mayonaise


    Boodschappen in huis halen:


  • 1 dl creme fraiche

    Aan de slag:

    Mix de creme fraiche, mayonaise, honing en mosterd door elkaar. Eventueel op eigen smaak nog wat honing of mosterd toevoegen.
    Omhoog




    [ terug... ]Omhoog


  • Maak vrienden

    Twitter

    Weet wat je eet

    100% Pure Wagyu

    Gratis website maken


    Copyright 2002-2019