» V I S - R E C E P T E N

Wat is dit?



Maak je keus uit de volgende recepten:


  • garnalencoctail
  • scholfilet met scampi in mosterdsaus
  • tonijnsaus met rijst
  • tilapia met pasta
  • zalmforel gegrild
  • gestoofde paling
  • vis in saus
  • visbouillon
  • paling met aardappels
  • palingquiche
  • zalmsaus met tagliatella
  • Portugese visstoofpot
  • gebakken gemarineerde zalm
  • hete mosselen
  • gemarineerde grote garnalen
  • zalm taartje
  • zalmsalade
  • tonijnsalade
  • vis empenadas

    GARNALENCOCTAIL

    Een klassieker onder de voorafjes!
    Makkelijk en indien je de Noordzeegarnalen gebruikt, dan kan dit eigenlijk nooit mislukken.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • schaaltje voor de saus
  • kleine garder
  • citroenpers
  • snijplank met fruitmesje
  • weegschaal (om garnalen in porties te verdelen)
  • glazen of kommetjes om de coctail in te doen
  • chilipoeder
  • zout en peper (uit de molen)
  • paprikapoeder


    Boodschappen in huis halen:


  • Noordzee garnalen (gepeld), 75 gram per persoon
  • 125 ml creme fraiche
  • 125 ml mayonais
  • 125 ml tomatenketchup
  • citroen (eetlepel sap nodig)
  • verse sla (fijne sla soort nemen)

    Aan de slag:

    Klop in de kom de creme fraiche, maynaise en ketchup met de garder goed doorelkaar. Halveer de citroen en pers de ene helft uit en snijdt de andere helft in mooie partjes.
    Voeg aan de saus het sap van de citroen toe, verder vergemalen zout en peper (niet teveel, proeven!!) en ruim paprikapoeder en wat chilipoeder toevoegen. Alles goed door elkaar roeren.
    Leg in de glazen of kommetjes de sla (eventueel fijngesneden) met daarop de garnalen (75 gram per persoon) met een flinke dot saus. Garneren met een schijfje citroen.

    Tip: je kunt ook garneren met een grote gekookte garnaal

    Omhoog

    SCHOLFILET MET SCAMPI IN MOSTERDSAUS

    Je maakt voor dit gerecht eerst de mosterdsaus en daarna de vis met scampi klaarmaken. Daarna in de oven voor 20 minutenen. Makkelijk en erg lekker.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • pan om de mosterdsaus te maken
  • zeef en pollepel
  • snijplank en scherp snijmes
  • ovenschotel
  • zout en peper (uit de molen)
  • bloem (80 gram)
  • margarine (80 gram)
  • 2 visbouillonblokje (voor 1 liter bouillon)
  • mosterd (Zaanse)

    Boodschappen in huis halen:


  • scholfilet (4 halve filets per persoon)
  • scampi of grote garnalen (1 per halve filet)
  • kookroom (Finesse) of creme fraiche (125 ml)
  • citroen (eetlepel sap nodig)

    Aan de slag:

    De oven voorverwarmen op 180 - 200 graden.
    Maak van 2 bouillonblokjes 1 liter visbouillon.
    De mosterdsaus als volgt klaarmaken: de margarine smelten in de pan, de gezeefde bloem toevoegen en goed roeren (niet bruin laten worden. De bouillon rustig toevoegen en goed blijven roeren zodat er geen klonten ontstaan. De saus zachtjes doorkoken. Mosterd toevoegen totdat de saus goed van smaak is. Wat citroensap en de kookroom of creme fraiche toevoegen.

    De scholfilet en scampi schoonspoelen.
    De vis met weinig zout en peper bestrooien.
    De filet, met de scampi of grote garnaal in het midden, oprollen. De rolletjes vis naast elkaar in de ovenschaal leggen en de mosterdsaus eroverheen gieten.

    Het hele gerecht (met deksel of folie afgedekt) nog 20 minuten in de over zetten om de vis te garen.

    Lekker met rijst of pasta of gebakken aardappels en sla.
    Omhoog

    TONIJNSAUS MET RIJST

    Een snel en makkelijk recept en tot grote vreugde van mijn kinderen nu ook deze website!!
    De tonijn komt uit blik maar je kunt ook verse tonijn gebruiken wat wel veel duurder is.
    Voor 4 personen.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • pan om de vissaus te maken
  • pan om rijst of pasta te koken
  • zeef en pollepel
  • zout en peper (uit de molen)
  • bloem (80 gram)
  • margarine (80 gram)
  • 2 visbouillonblokje (voor 1 liter bouillon)
  • Zaanse mosterd (theelepel)

    Boodschappen in huis halen:


  • 2 blikjes tonijn (op water)
  • rijst
  • kookroom (Finesse) of creme fraiche
  • citroen
  • bieslook

    Aan de slag:

    Kook de rijst of pasta.

    Maak van het visbouillonblokjes 1 liter visbouillon.
    De vissaus als volgt klaarmaken: de margarine smelten in de pan, de gezeefde bloem toevoegen en goed roeren (niet bruin laten worden. De bouillon rustig toevoegen en goed blijven roeren zodat er geen klonten ontstaan. De saus zachtjes doorkoken. De mosterd en scheutje citroen toevoegen naar smaak.Een scheutje kookroom toevoegen. Eventueel wat zout en peper erbij. De bieslook fijn snijden.

    De uitgelekte tonijn toevoegen en goed doorwarmen.
    Voor het opdienen de fijngesneden bieslook erover doen.

    Tip: wanneer je verse tonijn gebruikt de tonijn eerst in kleine stukjes snijden. Je hebt ws wat meer zout nodig.
    De bieslook kan ook vervangen worden door dille of peterselie.
    Omhoog


    TILAPIA MET PASTA (2 personen)

    Tapliata is lekker stevige vis om te bakken en valt niet snel uit elkaar. Je kunt natuurlijk ook andere vissoorten nemen zoals bijvoorbeeld rode baars.
    De pasta die erg lekker hierbij is, is de verse rode pasta(tomaten) uit de koelvitrine bij DEEN. Maar elke pasta is geschikt.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • teflon pan waar je de vis in bakt
  • pannetje om saus te maken
  • pan om pasta te koken
  • zout en peper (uit de molen)
  • bloem
  • olijfolie of wat bak en braad

    Boodschappen in huis halen:


  • 2 tapliata filets zonder graat
  • 1 ons rivierkreeftjes of garnalen
  • 1 pakje Hollandaise saus van Knorr
  • 250 gram verse rode pasta (pommodore)
  • citroen
  • verse basilicum

    Aan de slag:

    Visfillets insmeren met zout en verse peper en met wat bloem bestuiven.
    Pan met water koken en daar de pasta in gaar koken.
    Olijfolie heet maken en de vis zachtjes in 10 minuten bruin bakken.
    Hollandaise saus klaarmaken volgens beschrijving en daar de rivierkreefjes of garnalen (even afspoelen eerst) aan toevoegen en even meekoken in de saus voor 1/2 minuutje.
    Wat citroensap en vers gemalen peper aan de saus toevoegen naar smaak.
    Basilicumblaadjes in fijne reepjes snijden.

    Verdeel de pasta over 2 borden en schep daar een gebakken visfillet op. Schenk daaroverheen de Hollandaise-saus met de rivierkreeftjes of garnalen en garneer met de reepjes basilicum.
    Omhoog

    ZALMFOREL GEGRILD

    Per persoon een halve zalmforel. De forel wordt gegrild op de barbeque of op de contactgril. Bakken in de pan kan ook.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • gril, barbeque of visbakpan
  • zout en peper (uit de molen)
  • snijplank
  • vismes

    Boodschappen in huis halen:


  • zalmforel
  • citroen
  • zoete rode paprika
  • vlees tomaat
  • mosterdsaus (of zelf maken!)

    Aan de slag:

    De citroen persen.
    De zalmforel eventueel nog halveren. Kop, graten verwijderen. Het vel voorzichig verwijderen.
    De zalmforel insmeren met wat zout, versgemalen peper en besprenkelen met wat citroensap.
    Grillen of bakken. Let op dat je de vis heel kort grilt, want ze hoeft maar net aan gaar te zijn.

    De zoete paprika schoonmaken, zaadlijsten verwijderen. Even in een hete oven doen en de schil daarna verwijderen.
    De paprika in kleine stukjes snijden.
    De tomaat schoonmaken en zaadlijsten verwijderen.
    In kleine blokjes snijden.
    De tomaat en paprika blokjes met een beetje olijfolie overgieten.

    Serveer de gegrilde zalmforel op een bedje van paprika en tomaat mix. Lekker met een mosterdsausje, salade en opgebakken krielaardappeltjes.
    Omhoog

    GESTOOFDE PALING

    Er is niets lekkerder dan gestoofde paling, rechtop in het pannetje klaargemaakt.
    Neem hiervoor niet al te dikke paling, bij voorkeur natuurlijk de IJsselmeerpaling!!
    Neem per persoon een half pond paling.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • pan met deksel om de paling rechtop in te zetten (in de oven), of een ovenschotel met deksel
  • zout
  • tijm 1/2 theelepel
  • laurierblaadjes 2 stuks
  • boter ongeveer 50 gram
  • paneermeel
  • snijplank
  • vismes en aardappelmesje

    Boodschappen in huis halen:


  • 1 kilo paling
  • droge witte wijn (1 kopje)
  • citroen (1 eetlepel)

    Aan de slag:

    Zet de oven aan op 150 graden.

    De paling schoonmaken: kop eraf snijden en de buikwand open snijden en de inhoud eruit halen. Vis schoonspoelen met water en in stukjes van ongeveer 10 cm snijden.
    Bestrooien met zout en zet ze rechtop in een pan waar ze precies in kunnen, voeg tijm, wijn en citroensap toe. Leg de blaadjes laurier bovenop, bestrooi met paneermeel en leg daar kleine stukjes boter op. Doe de deksel erop, schuif in een oven van 150 en laat 15 minuten stoven.

    Haal de deksel eraf, breng de temperatuur naar 200 en laat er een krokant korstje op komen.

    Serveren met sla en aardappelpuree.

    Tip: je kunt ook de paling eerst in de pan gaarstoven zonder de paneermeel en boter. Stort de paling dan in een ovenschaal (met alle visnat) en daarna de paneermeel overheen verdelen en de boter in stukjes eroverheen leggen.
    Op deze manier maakte mijn schoonmoeder het altijd klaar!!
    Omhoog

    VIS IN SAUS

    Voor deze vissaus kun je als vulling allerlei soorten vis gebruiken. Wees niet bang om eens wat andere vissoorten te gebruiken zoals inktvis. Voor 4 personen:

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • pan om saus in te maken
  • pan voor de pasta of rijst
  • bloem (80 gram)
  • margarine of boter (80 gram)
  • 2 visbouillonblokjes
  • keukenweegschaal
  • snijplank, zeef, pollepel
  • vismes
  • mosterd, zout en vergemalen peper

    Boodschappen in huis halen:


  • 8 ons aan verschillende vissoorten (mosselen, garnalen, etc)
  • 125ml creme fraiche
  • citroen (1 eetlepel)
  • bosje bieslook
  • pasta of rijst

    Aan de slag:

    Maak de vis klaar om in de pan te doen. Spoel schoon en haal de staartjes enzo van de grote garnalen eraf.
    Snijdt de bieslook fijn. Kook de pasta of rijst.
    Smelt in de sauspan de boter en zeef de bloem erboven. Maak van 2 bouillonblokjes 1 liter bouillon.
    Roer goed door en voeg rustig de bouillon bij.
    Blijf goed roeren. Voeg de creme fraiche bij, een eetlepel mosterd, en maak op smaak met zout en peper en een eetlepel citroensap. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
    Voeg de vis bij de saus en laat goed doorkoken totdat alle vis goed gaar is. De bieslook toevoegen.

    Deze rijk gevulde vissaus opdienen met de pasta naar keuze of met rijst.
    Omhoog

    VISBOUILLON

    De lekkerste basis voor vissausen en vissoep is de vers gemaakte bouillon. Eerlijkheid durft mij te zeggen dat dat altijd lekkerder is dan de blokjes bouillon, maar het is gewoon wat meer werk. Deze bouillon is echter wel snel klaar omdat vis die te lang gekookt wordt op welke manier dan ook, er op smaak niet beter van wordt!
    Wat heb je nodig in de keuken:

  • pan om bouillon te trekken
  • snijplank met snijmes
  • fijne zeef
  • laurielblad
  • zout en peper

    Boodschappen in huis halen:


  • 1 kilo visresten (viskop, graten)
  • bleekselderijj (2 stengels)
  • citroen (1/2 alleen de schil)
  • tijm (1 takje)
  • peterselie (6 takjes)

    Aan de slag:

    Zet in een ruime pan 1 1/2 liter water op. Snijdt de visresten in grove stukken, de groentes schoonmaken en grof snijden en toevoegen. Alles een 1/2 uur koken en dan door een fijne zeef de bouillon zeven.
    Op smaak maken met zout (vergemalen zeezout) en vergemalen peper.
    Omhoog

    PALING MET AARDAPPELS(4 personen)

    Paling met aardappels samen gekookt noemt men ook wel Volendams Zootje. De paling en aardappels worden samen in een pan gekookt.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • pan voor aardappels en paling
  • zout en peper (uit de molen)
  • snijplank
  • vismes en aardappelmesje

    Boodschappen in huis halen:


  • 1 kilo paling
  • aardappels voor 4 personen

    Aan de slag:

    De paling schoonmaken: kop eraf snijden en de buikwand open snijden en de inhoud eruit halen. Vis schoonspoelen met water en in stukjes van ongeveer 10 cm snijden.
    De aardappels schillen en in stukken snijden.

    De palingstukjes in de pan doen en daarbovenop de aardappels. Wat water toevoegen en wat zout.
    Alles gaarkoken. Wanneer de aardappels gaar zijn is de vis ook gaar.

    De aardappels en paling op een grote schotel opdienen en serveren met sla, groente.
    Serveer tevens een vissaus (butter en eek saus, boter smelten en wat azijn of citroen toevoegen).
    Omhoog

    PALINGQUICHE

    Quiche is makkelijk klaar te maken en alles met gerookte paling smaakt lekker. Voor een grote quichevorm:

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • kom en garder
  • zeef
  • deegroller
  • quichevorm (24 cm)
  • zout, peper
  • wat bloem
  • vet om de quiche in te vetten

    Boodschappen in huis halen (voor 2 personen):


  • 4 plakken bladerdeeg
  • 2 1/2 dl melk
  • 50 gram geraspte pittige kaas
  • 3 eieren
  • 3 ons gerookte paling
  • bieslook (fijngesneden, flinke lepel)


    Aan de slag:

    Vet de quiche vorm in.
    Leg 4 plakken bladerdeeg op elkaar.
    Rol ieder met wat losse bloem erover uit totdat je de bodem van quiche ermee kunt bedekken. Snijdt de overhangende lapjes deeg netjes weg met een mesje. Prik wat gaatjes in de bodem.

    Snijdt de paling in stukjes van ongeveer 3 centimeter.
    Leg de palingstukjes netjes geschikt in de vorm.

    Doe de melk, eieren, kaas, wat zout en versgemalen peper in een kom en klop dit goed door.
    Dit mengsel over de paling in de quiche doen en er wat bieslook overheen strooien.

    In de oven voor ongeveer 40 minuten op 180 graden.
    Wannneer het deeg te bruin wordt, de quiche verder bakken met een laag folie afgedekt.
    Omhoog


    ZALMSAUS MET TAGLIATELLA (2 personen)

    Je maakt voor dit gerecht eerst de visbasissaus en daarna hoef je alleen nog maar de vis toe te voegen. Snel klaar en erg lekker.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • pan om de vissaus te maken
  • pan om pasta te koken
  • snijplank en scherp snijmes
  • zeef en pollepel
  • zout en peper (uit de molen)
  • bloem (40 gram)
  • margarine (40 gram)
  • 1 visbouillonblokje (voor 1/2 liter bouillon)
  • tomatenketchup (50 ml)

    Boodschappen in huis halen:


  • zalmfillet (ongeveer 3 ons)
  • kookroom (Finesse) of creme fraiche
  • citroen
  • dille of peterselie of bieslook
  • 250 tagliatella

    Aan de slag:

    Kook de tagliatella.
    Maak van het visbouillonblokje en 1/2 liter water de visbouillon klaar.
    De visbasissaus als volgt klaarmaken: de margarine smelten in de pan, de gezeefde bloem toevoegen en goed roeren (niet bruin laten worden. De bouillon rustig toevoegen en goed blijven roeren zodat er geen klonten ontstaan. De saus zachtjes doorkoken.
    De zalm in stukjes snijden (2 bij 2 cm), de citroen persen.
    De dille of peterselie schoonmaken en fijn snijden.

    Voeg de zalmstukjes en een beetje citroensap (hooguit een lepel) aan de saus toe met een flinke scheut tomatenketchup.
    De saus krijgt hier een mooie kleur van en krijgt een wat zoetige smaak daardoor. Voeg de kookroom of creme fraiche toe. Laat de saus nog 5 minuten rustig doorkoken. Maak op smaak met zout en peper.

    Voeg voor het opdienen de fijngesneden dille of peterselie toe. Een flinke eetlepel hiervan is voldoende.

    Heerlijk met tagliatella maar je kunt ook natuurlijk rijst hiervoor in de plaats nemen.

    Variatie: neem wat minder zalmfilet en daarvoor in de plaats gerookte zalm in reepjes gesneden. Samen is dat erg lekker.
    Omhoog


    PORTUGESE VISSTOOFPOT

    In Portugal wordt voor dit gerecht allerlei verse vissoorten gebruikt zoals sardientjes, zeebaars (in grove stukken), calamaris, schelpen en grote garnalen.
    Ik heb de vissoorten wat aangepast en vooral graatloze vis genomen. Maar je kunt natuurlijk allerlei vis gebruiken.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • overschaal met deksel
  • mesje
  • zout en peper (uit de molen)
  • 1 visbouillonblokje (voor 1/2 liter bouillon)

    Boodschappen in huis halen:


  • 2 ons vis per persoon
  • witvis zoals pangafillet,
  • zeevruchten of losse calamaris, schelpen, etc
  • 1 grote aardappel per persoon
  • 1 vleestomaat per persoon
  • kleine ui per persoon

    Aan de slag:

    Schil de aardappels en snijdt ze in dikke plakken.
    Was de tomaten en snijdt ook de tomaten in plakken.
    De uien eveneens in plakken snijden.
    Grote stukken vis in kleinere stukken snijden.
    De bouillon maken en hiervan 2 dl gebruiken.

    Leg onderin de ovenschaal de aardappels, strooi iets zout op de aardappels.
    De tomaten en uien op de aardappels verdelen. De diverse vissoorten netjes verdelen, de garnalen eventueel bovenop.
    Voeg de bouillon toe en dek de ovenschaal af.

    In de oven op 200 graden stoven voor ruim een uur.
    Eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.


    GEBAKKEN GEMARINEERDE ZALM

    Gebruik hier zalmfilet (karbonade)voor.
    Wanneer je wilde zalm kunt kopen: pak die kans!!
    Ze is nog fijner van smaak!!

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • pan om de vis in te bakken
  • schotel om vis op te marineren
  • zout en peper (uit de molen)
  • zoute ketchap
  • olijfolie

    Boodschappen in huis halen:

  • 1 zalmfilet per persoon
  • citroen

    Aan de slag:

    Fileer de zalm en spoel de vis met koud water schoon.
    Maak een marinade van olijfolie, ketchap, citroen, peper en zout. Leg de vis in de marinade en laat ongeveer 1 uur marineren.
    Dep de de vis droog met keukenpapier.
    Verhit in de braadpan wat olijfolie en bak op een matig vuur de zalmfilet bruin. Pas op want kechtap brandt snel aan. Je kunt ook ervoor kiezen om de vis op de gril te leggen of tussen de contactgril.

    Serveer met gebakken aardappeltjes, groente (spinazie?!) en sla.
    Wanneer je een beetje kwark en mayonaise half om half mixed met wat verse dille erdoor, dan heb je een heerlijk sausje bij de vis.
    Omhoog


    HETE MOSSELEN

    Voor 2 personen. Koop grote mosselen!!

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • grote pan om de in te koken
  • snijplank, rasp, klein mesje
  • zout en peper (uit de molen)
  • zoute ketchap
  • knoflook (3 stuks)
  • olijfolie

    Boodschappen in huis halen:


  • 2 kilo grote mosselen
  • gember (stukje van 2 1/2 cm)
  • spaanse peper

    Aan de slag:

    Spoel de mosselen goed schoon. Laat ze even in vers schoon water staan. Verwijder de mosselen die kapot zijn.
    Snijdt de knoflook fijn, rasp de gember,spaanse peper zaadjes verwijderen en fijn snijden.

    In de grote pan de olijfolie verhitten en daar de knoflook, gember en spaanse peper even in fruiten. De ketchap (flinke scheut) toevoegen. De mosselen erbij doen en aan de kook laten komen. Zodra alles kookt 1 maal omhusselen, dit 2 maal herhalen.
    In principe staan alle mosselen nu open, gesloten mosselen verwijderen.

    Opdienen met sausjes, stokbrood, salade.
    Omhoog

    GEMARINEERDE GROTE GARNALEN

    Dit recept voor grote garnalen is makkelijk en staat bij een koud buffet prachtig.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • kom om de garnalen in te marineren
  • citroenpers
  • zout en peper (uit de molen)
  • olijfolie
  • keukenpapier

    Boodschappen in huis halen:


  • 500 gram grote garnalen (diepvries en voorgekookt)
  • citroen (1 lepel sap)

    Aan de slag:

    Zorg dat de garnalen ontdooid zijn. Spoel de garnalen onder stomend koud water af en laat ze uitlekken op keukenpapier. Controleer de garnalen of ze goed schoon zijn, dwz of de darmtjes verwijderd zijn (het zwarte draadje wat in de rug loopt). Deze eventueel verwijderen door de rug open te snijden. Het staartje kun je gewoon laten zitten.
    De citroen uitpersen.

    Maak de marinade van een kopje olijfolie, een lepel citroensap, een theelepel zout en flink wat versgemalen peper.

    Marineer de garnalen minstens 6 uur.
    Droog de garnalen af en leg ze op een buffetschotel.
    De garnalen allemaal mooi in dezelfde richting leggen.

    Verse garnalen moeten eerst gepeld en gekookt worden.
    Let ook hierbij erop dat het zwarte dampje goed verwijderd wordt.
    Omhoog

    ZALMTAARTJE

    Zelf ben ik gek op hartige taartjes en je kunt dit taartje gebruiken bij een kerstlunch.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • grote quiche vorm
  • snijplank en lang dun scherp mes
  • deegroller
  • rasp voor citroen
  • zout, peper
  • wat bloem
  • vet om de quiche in te vetten

    Boodschappen in huis halen:

  • 5 ons zalm (grote moten)
  • 6 plakken bladerdeeg
  • 2 1/2 dl creme fraiche
  • 1 ons geraspte pittige kaas
  • 1 ei
  • 1 citroen (schil rasp)
  • gedroogde tomaten (6 stuks)
  • peterselie (5 el gesneden)
  • 1 ons pijnboompitten


    Aan de slag:

    Leg het bladerdeeg opelkaar en rol dat uit, groot genoeg om de quichevorm te bedekken. Gebruik hierbij wat losse bloem om het rollen te vergemakkelijken.
    Vet de quichevorm in en drapeer het bladerdeeg erin, snijdt de overhangende resten netjes weg.
    Snijdt de plakken zalm met een lang mes in dunne plakken en leg netjes verdeeld over de bodem van de quiche.
    Strooi wat zout en verse peper over de zalm.
    De fijngesneden gedroogde tomaten, de citroenrasp, fijngesneden peterselie, het losgeklopte ei en de creme fraiche met elkaar vermengen. Dit over de zalm verdelen. Hieroverheen weer de pijnboompitten en de kaas als laatste.
    De pijnboompitten kun je even roosteren in wat olijfolie totdat ze bruin zijn. Hoeft niet, mag wel.

    Plaats het taartje in de oven en bak op ongeveer 160 graden voor een klein uurtje. Dek eventueel af met folie wanneer de kaas gesmolten is.
    Omhoog

    ZALMSALADE

    Je kunt zalmsalade maken met gekookte aardappels maar ook zonder.
    Hier het gerecht met de aardappels, laat ze eruit wanneer je zalmsalade zonder aardappels wilt.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • kom voor de salade
  • snijplank, mes, scheplepel
  • tomatenketchup
  • mayonaise (van scharreleieren)
  • peper uit de molen, zout
  • paprika poeder
  • chillie poeder
  • 3 grote gekookte aardappels

    Boodschappen in huis halen:

  • groot blik rode zalm
  • 3 eieren
  • augurken (10 kleine augurken)
  • bieslook (half bosje)

    Aan de slag:

    Kook de eieren (hard = 8 minuten). Laat de zalm uit het blik wat uitlekken en haal graatjes, velletjes enzo eruit.
    Snijdt de eieren, augurken, bieslook en aardappels in kleine stukjes. Doe alles in de kom en mix alles doorelkaar met een paar lepels mayonaise en een wat ketchup.Maak op smaak met zout en versgemalen peper, paprika en chillie poeder toevoegen naar eigen smaak.
    Omhoog

    TONIJNSALADE

    Tonijnsalade is heerlijk op stokbrood, bij barbecue of op een feestje!
    Voor een wat grotere portie dit recept. Halveer wanneer je wat minder nodig hebt.
    Ook voor de tonijnsalade geldt dat je ook hier de aardappels eruit kunt laten.
    Net wat je lekker vindt.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • kom voor de salade
  • snijplank, snijmes, lepel
  • mayonaise (van scharreleieren)
  • peper uit de molen, zout
  • 2 grote gekookte aardappels

    Boodschappen in huis halen:

  • 2 blikjes tonijn op water
  • 3 eieren
  • augurken (10 kleine augurken)
  • bieslook (half bosje)
  • klein blikje doperwten
  • potje met gesneden selderijsliertjes

    Aan de slag:

    Kook de eieren (hard = 8 minuten). Laat de tonijn uit het blik wat uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes.
    Snijdt de eieren, augurken, bieslook en aardappels in kleine stukjes. Doe alles in de kom met de doperwten en selderij, mix alles doorelkaar met een paar flinke scheppen mayonaise.
    Maak op smaak met zout en versgemalen peper.
    Omhoog

    VIS EMPENADAS

    Tapas hapje, recept van mijn dochter, met gerookte zalm, garnalen.
    Wat heb je nodig in de keuken:

  • snijplank
  • deegroller of empenada deegpers
  • olijfolie
  • zout en peper
  • scherp mes om bladerdeeg te snijden
  • bloem (ongeveer 1 eetlepel)
  • bakpapier en bakplaat

    Boodschappen in huis halen:


  • 100 gram gerookte zalmblokjes
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 2 gemarineerde artisjokharten
  • 50 gram verse roomkaas met mierikswortel (kuipje)
  • waterkers (25 gram)
  • verse dille (2 eetlepels)
  • bladerdeeg (8 vel)
  • l ei (alleen de dooier)
  • zeezout

    Aan de slag:

    Snijd de artisjokken in reepjes. Roer de roomkaas los met 1 el warm water en vermeng dit met de artisjok, de zalm, de garnalen, mierikswortel en de fijngehakte dille.
    Breng op smaak met zout en vergemalen peper.
    Rol de plakjes bladerdeeg, op met wat bloem bestoven aanrecht, iets dunner uit.
    Leg een plakje bladerdeeg in een empanadadeegpersje (doorsnede 9 cm),schep er 1 1/2 el vulling op, bevochtig de rand met water en druk het persje dicht.
    Snijd met een mesje het overtollig deeg langs de rand weg. Maak op dezelfde wijze nog 7 empanadas.

    Verwarm de oven voor op 200 C. Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk de bovenkant met eidooier en bestrooi met zeezout.
    Bak de empanadas in de oven in ongeveer 20 tot 25 minuten goudgeel en knapperig. Leg 2 empanadas op een bordje en verdeel de waterkers erover.
    Omhoog




    [ terug... ]Omhoog


  • Maak vrienden

    Twitter

    Weet wat je eet

    100% Pure Wagyu

    Gratis website maken


    Copyright 2002-2019