» H A R T I G E - T A A R T E N

Wat is dit?



Maak je keus uit de volgende recepten:

  • asperge quiche met ham en kaas
  • pompoentaart
  • spinazietaartje
  • doperwtentaartje

    ASPERGE QUICHE MET HAM EN KAAS

    Voor de quiche bodem gebruikte ik zelf gemaakt piedeeg.
    Kant en klaar bladerdeeg is ook prima.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • kom voor het deeg
  • kom voor eiermix
  • grote quichevorm
  • deegroller
  • grote pan voor de asperges
  • olijfolie
  • zout en versgemalen peper


    Boodschappen in huis halen (voor 2 personen):

  • 1 kilo asperges (witte of gemengd met groene asperges)
  • 125 gram bloem (of 8 plakken bladerdeeg)
  • peterselie (1 eetlepel fijngesneden)
  • bieslook (1 eetlepel fijngesneden)
  • 75 gram boter/margarine
  • 4 eieren
  • 125 ml room
  • 1 ons geraspte kaas
  • 2 ons ham (1 ons gewone ham, 1 ons serano ham)


    Aan de slag:
    De bloem in de kom doen en de boter in kleine stukjes snijden. In de kom de bloem, boter en 1 ei met wat zout snel tot een samenhangende deegbal kneden. Het deeg een uur in de koelkast zetten.

    De asperges schillen en de houterige eindjes er vanaf snijden.
    De asperges met wat zout in ongeveer 15 minuten gaar koken.
    De gare asperges in stukjes snijden van ongeveer 4 cm.

    De ham in stukjes snijden.
    In een kom 3 eieren met de room, peterselie, bieslook en met wat peper en zout goed loskloppen.
    De kaas toevoegen en goed door elkaar mengen.

    Het deeg op de aanrecht met deegroller uitrollen tot een mooie ronde plak. Gebruik wat losse bloem met het uitrollen omdat anders het deeg aan de aanrecht vast zal kleven.
    De quichevorm met wat olijfolie invetten en de deeglap mooi in de vorm verdelen.
    De bodem met een vork inprikken.
    De asperges met de ham in de vorm verdelen en de eiermix er overheen verdelen.

    In de oven bakken gedurende een half uur op 200 graden.
    Omhoog

    POMPOENTAART

    Dit recept kreeg ik van mijn zus Tineke. Aangezien dit jaar de pompoen helemaal in is, vond ik het zeer de moeite waard!
    Ik heb alleen het deeg niet zelf gemaakt, maar kant en klaar bladerdeeg gebruikt.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • kom en staafmixer
  • grote koekenpan
  • deegroller
  • bakvorm 24 cm
  • olijfolie
  • wat bloem
  • 1 theelepel verse of gedroogde tijm
  • zout en versgemalen peper


    Boodschappen in huis halen (voor 2 personen):

  • 1 pompoen
  • 6 plakken bladerdeeg
  • 2 uien
  • 2 eieren
  • 200 ons feta of geiten/schapen kaas
  • blikje tomatenpuree


    Aan de slag:

    De 4 plakken bladerdeeg opelkaar leggen en uitrollen op een met wat bloem bestoven aanrecht. Deze plak gebruiken om de bodem en zijkanten van de bakvorm (svp eerst invetten) te bekleden. De andere 2 plakken gebruiken om de taart mee af te dekken, dus niet zo groot uitrollen en de vorm gebruiken voor de maat.

    Snijdt de uien in kleine stukjes. De pompoen net als een meloen schoonmaken en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden. In de koekenpan wat olie verhitten en hierin de ui en pompoen op een hoog vuur bruin bakken. De tomatenpuree toevoegen en goed doorroeren. Wat peper en zout toevoegen naar smaak. De pompoenmassa 10 minuten zachtjes doorkoken.

    De oven voorverwarmen tot 180 graden.
    De pompoenmassa in een kom doen en wat laten afkoelen.De 2 eieren loskloppen en 2 eetlepels water toevoegen.
    Het geheel met de staafmixer fijn pureren en in de bakvorm storten. De feta verkrummelen en over de massa netjes verdelen. De taart afdekken met bladerdeeg.
    In het bladerdeeg wat kleine sneetjes geven met een mes, mooi verdeeld.
    Met wat melk (of wat achtergehouden opgeklopt ei) de taart bestrijken.

    Bak in de oven tot ongeveer een uur op 160 graden.
    Omhoog

    SPINAZIETAARTJE

    Wanneer er kinderen van mij jarig zijn en ik vraag wat ze willen eten, vragen ze altijd om spinazietaart!
    Dus bij deze...

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • hoge kom en garder
  • zeef
  • deegroller
  • quiche vorm (bedenk hoeveel je nodig hebt)
  • zout, peper, verse nootmuskaat
  • wat bloem
  • vet om de quiche in te vetten


    Boodschappen in huis halen (voor 2 personen):

  • pak diepvries spinazie (450 gram 2 personen)
  • 6 plakken bladerdeeg
  • 125 ml zure room
  • 100 gram geraspte pittige kaas
  • 4 eieren


    Aan de slag:

    Laat de spinazie in een zeef ontdooien en druk zodra het ontdooid is zoveel mogelijk vocht eruit.
    Kook 2 eieren hard.
    Meng de spinazie met de zure room, de kaas en 2 rauwe eieren. Zout, peper en vers geraspte nootmuskaat naar smaak toevoegen.
    Vet de quiche vorm in.
    Leg 2 keer 3 plakken bladerdeeg op elkaar.
    Rol ieder met wat losse bloem erover uit totdat je de bodem van quiche ermee kunt bedekken. Snijdt de overhangende lapjes deeg netjes weg met een mesje.
    De andere lap deeg uitsteken op maat om over de quiche vorm heen te leggen (tip: leg de quichevorm op zijn kop op de lap deeg en snijdt dan met een mesje langs de randen weg. Je houdt dan precies over wat je nodig hebt).

    Snijdt de gekookte eieren in vieren en verdeel de partjes over de bodem van de quiche.
    Het spinaziemengsel er overheen doen.
    De uitgestoken lap deeg er netjes overheen doen en eventueel met wat water aan de onderrand vastplakken.

    Je kunt in het midden een klein rondje deeg uitsteken en de lap in het rond netjes verdeeld wat inkepingen geven.
    Eventueel bestrijken met wat melk.

    In de oven voor minstens een uur op ongeveer 160 graden.
    Wannneer het deeg te bruin wordt, de quiche verder bakken met een laag folie afgedekt.
    Omhoog

    DOPERWTENTAARTJE

    Dit taartje kwam onlangs tot stand omdat mijn partner geen spinazie lust (sowieso weinig groenten) en wel gek is op doperwten. Met wat fantasie kwam dit taartje tot stand.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • hoge kom en garder
  • deegroller
  • quiche vorm (bedenk hoeveel je nodig hebt)
  • zout, peper
  • wat bloem
  • vet om de quiche in te vetten


    Boodschappen in huis halen (voor 2 personen):

  • 2 ons (blikje) doperwten
  • 3 plakken bladerdeeg
  • 100 ml zure room
  • 75 gram geraspte pittige kaas
  • 75 gram hamreepjes
  • 1 ei


    Aan de slag:

    Vet de quichevorm in.
    Laat de doperwten uitlekken.
    Meng de zure room, de kaas, reepjes ham,het ei en de doperwten. Zout en verse peper toevoegen.

    Leg 2 plakken bladerdeeg op elkaar.
    Rol met wat losse bloem erover uit totdat je de bodem van quiche ermee kunt bedekken. Leg in de vorm en snijdt de overhangende lapjes deeg netjes weg met een mesje.
    De andere plak 2 keer vouwen en uitrollen en uitsteken op maat om over de quiche vorm heen te leggen.
    De uitgestoken lap deeg er netjes overheen doen.

    Je kunt in het midden een klein rondje deeg uitsteken en de lap in het rond netjes verdeeld wat inkepingen geven.
    Eventueel bestrijken met wat melk.

    In de oven voor minstens een uur op ongeveer 160 graden.
    Wannneer het deeg te bruin wordt, de quiche verder bakken met een laag folie afgedekt.

    Voor liefhebbers van verse kruiden: voeg wat verse marjoraan toe! Serveren met aardappelpuree.
    Omhoog


    [ terug... ]Omhoog


  • Maak vrienden

    Twitter

    Weet wat je eet

    100% Pure Wagyu

    Gratis website maken


    Copyright 2002-2019