» P I Z Z A - R E C E P T E N

Wat is dit?



Pizza's maken vergt wat voorbereiding, het deeg klaar maken is eigenlijk het meeste werk.
Hierin schuilt tevens het beste resultaat van het zelf pizza's maken.
Je wilt dat de bodem knapperig is en niet als een slappe hap uit de oven komt.


Maak je keus uit de volgende recepten:

  • pizza bodem
  • pizza bodem saus
  • pizza met grote garnalen en zalm
  • pizza met tonijn en ananas
  • pizza met 3 kaassoorten en champignons
  • pizza met parmaham, chorizo, ui, tomaatjes

    PIZZA BODEM

    Dunne bodems voor 2 pizza's:

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • kom voor het deeg
  • kommetje voor 150 ml water
  • eventueel mixer met deeghaak
  • deegroller
  • pizzabakblikken of bakplaat
  • olijfolie (2 theelepels)
  • wat suiker
  • vochtige schone theedoek of plastic folie

    Boodschappen in huis halen:


  • bloem (220 gram)
  • zakje gedroogde gist (8 gram)

    Aan de slag:

    In een kommetje 150 ml lauw water doen en de gist toevoegen. Het water mag niet te heet zijn, niet heter dan 45 graden, want dan werkt de gist niet meer. Voeg een 1/2 theelepeltje suiker toe. Gist doet het beter wanneer er wat suiker aan toegevoegd wordt. Roer alles goed doorelkaar totdat de gistkorrels opgelost zijn.
    Laat het water met de gist 10 - 15 minuten staan, het liefst op een wat warme plek (bv vensterbank bij cv of in het zonnetje). Wanneer je wat luchtbelletjes in het water ziet weet je dat de gist goed aan het gisten is.

    In een kom de bloem doen en een kuiltje erin maken.
    In het kuiltje 2 theelepels olijfolie en de gistoplossing doen. Het gistmengsel nu al knedend of met de deeghaak door de bloem mengen.
    Het is belangrijk dat het deeg mooi soepel wordt en dit bereik je door vrij lang het deeg te kneden, op de hand of met de mixer. Neem hier goed de tijd voor (min 10 minuten)!!
    Het deeg tot een bal kneden en in de kom terugdoen.
    Afdekken met een vochtige doek en de kom op een warme plek zetten. Het deeg zal 2 keer zo groot worden, dus houdt rekening met de grootte van de kom.

    Wanneer het deeg flink is gerezen (na 1 1/2 uur ongeveer) het opnieuw kneden en dan is het in principe klaar voor gebruik en kan het deeg uitgerold worden.
    Je kunt het deeg ook wegzetten in de koelkast (dag van te voren klaar maken).

    De oven voor verwarmen tot ongeveer 225 graden.

    Het deeg uitrollen met een deegroller tot een grote ronde dunne plak (wat bloem op de aanrecht strooien) en deze op de plaat leggen.

    De pizza is klaar om naar keuze belegd te worden.

    Tip: Last van bodems die steeds te nat zijn? De pizza met een vork hier en daar inprikken en in de voorverwarmde oven omgeveer 5 minuten voorbakken, omdraaien en opnieuw 5 minuten voorbakken.
    De pizza is dus nu aan beiden zijden voorgebakken en klaar om belegd te worden met ingrediŽnten naar keuze.
    Omhoog

    PIZZA BODEM SAUS

    De pizza bodem wordt allereerst bedekt met de saus die onder de rest van de bedekking komt.
    Deze saus kun je kant en klaar kopen in de supermarkt.
    De potten pizza bodem saus bestaan voornamelijk uit tomaten en Italiaanse kruiden.
    Soms is deze saus wat grof met tomatenstukjes, wat je dan kunt doen is de saus eerst fijnpureren.
    Ook is het beleggen van de bodem met rode of groene pesto erg lekker!!
    Maar voor degenen die de saus zelf willen maken:

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • kookpan
  • snijplank met groentemesje
  • staafmixer
  • 1 eetlepel olijf of arachide olie
  • zout en peper vergemalen

    Boodschappen in huis halen:


  • 1 kilo rijpe tomaten of 2 blikken gepelde tomaten
  • verse basilicum 1 eetlepel
  • verse tijm 1 theelepel
  • verse oregano 1 theelepel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • blikje tomatenpuree

    Aan de slag:

    De knoflook en ui fijnsnipperen en in de olie zachtjes 5 minuten glazig bakken.
    De tomaten en kruiden fijnsnijden en toevoegen. Indien je blik tomaten gebruikt kun je die zo toevoegen.
    Alles zachtjes gaar koken in 15 minuten en met de staafmixer alles fijn pureren. De tomatenpuree toevoegen en de saus nu wat in laten koken zodat ze niet te waterig is. Op smaak maken met vergemalen peper en zout (voorzichtig met zout zijn!)
    Omhoog

    PIZZA MET GROTE GARNALEN EN ZALM

    Deze pizza is echt heerlijk met zalm en garnalen.
    Echter kun je natuurlijk alle vissoorten gebruiken die je zelf lekker vind.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • snijplank met vismesje
  • snijplank met groentemesje
  • pizza bakblik
  • wat arachide olie met kwastje
  • pizza bodem (zoals hierboven beschreven)
  • pizza saus (zoals hierboven beschreven)

    Boodschappen in huis halen:


  • stukje verse zalm (ongeveer 2 ons)
  • grote garnalen (diepvries liefst ongekookt)
  • mozarella bol
  • zakje Permazaanse kaas
  • rode paprika
  • eventueel wat rucola sla
  • versgemalen zout en peper

    Aan de slag:

    De oven voorverwarmen op 225 - 250 graden.
    Pizzablikken invetten met kwastje met wat arachide olie.
    Pizza bodem met de bodemsaus bedekken.

    De zalm in dunne kleine plakjes snijden.
    De mozarella in dunne plakjes snijden.
    Paprika schoonmaken en in hele dunne reepjes snijden.

    De pizza verder beleggen met eerst de plakjes mozarella, dan de garnalen en zalm mooi over de pizza verdelen.
    De vis met versgemalen zout en peper iets bestrooien.
    De paprika reepjes tussen de vis leggen.
    De Permazaanse kaas als laatste over de pizza verdelen.

    In ongeveer 15 minuten de pizza afbakken (midden van de oven).
    De pizza opdienen met eventueel wat rucola sla op de afgebakken pizza.

    Tip: gebruik wat stukjes ansjovis en kappertjes naar keuze.
    Omhoog

    PIZZA MET TONIJN EN ANANAS

    Een makkelijke pizza:

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • snijplank met groentemesje
  • pizza bakblik
  • wat arachide olie met kwastje
  • pizza bodem (zoals hierboven beschreven)
  • pizza saus (zoals hierboven beschreven)

    Boodschappen in huis halen:


  • blikje tonijn (op water basis)
  • blikje ananas (stukjes of schijven)
  • mozarella bol
  • geraspte belegen kaas

    Aan de slag:

    De oven voorverwarmen op 225 - 250 graden.
    Pizzablikken invetten met kwastje met wat arachide olie.
    Pizza bodem met de bodemsaus bedekken.

    De tonijn en ananas uit laten lekken.
    De mozarella in dunne plakjes snijden.

    De pizza verder beleggen met eerst de plakjes mozarella.
    De tonijn in kleine stukjes over de pizza verdelen.
    De ananas in stukje mooi over de tonijn leggen en hierover de geraspte kaas rijkelijk strooien.

    In ongeveer 15 minuten de pizza afbakken (midden van de oven).
    Omhoog

    PIZZA MET 3 KAASSOORTEN EN CHAMPIGNONS

    Door ook geitenkaas te gebruiken geeft dit een extra lekkere smaak. Indien je niet van geitenkaas houdt, kun deze kaas natuurlijk door een andere kaas vervangen.
    Kazen zijn er in zoveel soorten dat je voor jezelf de keuze moet maken welke het lekkerst vindt!

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • snijplank met groentemesje
  • pizza bakblik
  • wat arachide olie met kwastje
  • pizza bodem (zoals hierboven beschreven)
  • pizza saus (zoals hierboven beschreven)

    Boodschappen in huis halen:


  • stukje brie of camembert
  • stukje geitenkaas
  • stukje blauwe kaas
  • champignons

    Aan de slag:

    De oven voorverwarmen op 225 - 250 graden.
    Pizzablikken invetten met kwastje met wat arachide olie.
    Pizza bodem met de bodemsaus bedekken.

    Van de kazen en champignons heb je niet alles nodig, dus niet alles opsnijden.

    De brie en geitenkaas in dunne plakjes snijden.
    De blauwe kaas in kleine stukjes snijden.
    Champingons schoonmaken en in dunne plakjes snijden.

    De pizza verder beleggen met de verschillende kazen.
    De blauwe kaas naar eigen inzicht, deze kaas kan erg overheersen indien je er teveel van gebruikt!
    De champignons mooi over de pizza verdelen.

    In ongeveer 15 minuten de pizza afbakken (midden van de oven).
    Omhoog

    PIZZA MET PARMAHAM, CHORIZO, UI,TOMAATJES

    Soms kun je vleeswarenpakketjes kopen waarin 3 verschillende vleessoorten zitten. Deze zijn natuurlijk ideaal te gebruiken op een pizza.
    Pizza met verschillende vleeswaren is altijd goed:
    Wat heb je nodig in de keuken:

  • snijplank met groentemesje
  • pizza bakblik
  • wat arachide olie met kwastje
  • pizza bodem (zoals hierboven beschreven)
  • pizza saus (zoals hierboven beschreven)

    Boodschappen in huis halen:


  • 1/2 ons parmaham
  • 1/2 ons chorizo (of een vleeswarenpakketje)
  • 1 mozarella
  • zakje Permazaanse kaas
  • 1 rode ui
  • kersentomaatjes

    Aan de slag:

    De oven voorverwarmen op 225 - 250 graden.
    Pizzablikken invetten met kwastje met wat arachide olie.
    Pizza bodem met de bodemsaus bedekken.

    De ui in dunne ringen snijden en de tomaatjes halveren.
    De mozarella in dunne plakken snijden.

    De mozarella over de pizza verdelen. Daarna de ham en chorizo mooi verdelen.
    De halve tomaatjes met de open kant over de pizza verdelen.
    De Permazaanse kaas rijk over de pizza strooien.

    In ongeveer 15 minuten de pizza afbakken (midden van de oven).
    Omhoog


    [ terug... ]Omhoog


  • Maak vrienden

    Twitter

    Weet wat je eet

    100% Pure Wagyu

    Gratis website maken


    Copyright 2002-2019