» B A R B E Q U E - T I P S

Wat is dit?




Bij de salades en sauzen vind je genoeg tips om je barbeque compleet te maken.


Maak je keus uit de volgende recepten:

  • varkenshaas sate pen
  • vleesmix pen
  • vismix pen
  • stokbrood met kruidenboter
  • kruidenboter mexicaans
  • vlees marinade
  • vis marinade
  • kip met champignons pen
  • kip met spek

    VARKENSHAAS SATE PEN

    Het vlees kan gemarineerd worden met de eigengemaakt marinade of de kant en klare marinade van Inproba (deze is zonder kunstmatige geur,-kleur en - smaakstoffen!).

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • vleesmarinade zoals hierboven beschreven
  • snijplank, vleesmes
  • lange pennen
  • kom voor het vlees in te marineren

    Boodschappen in huis halen:


  • varkenshaas (reken 1 ons per persoon)
  • speklapjes (reken 1/2 lapje per persoon)
  • kroepoek
  • sate saus (of zelf maken)
  • gefruite uitjes

    Aan de slag:

    De varkenshaas en speklapjes in niet blokjes van 2 bij 2 cm (niet te groot maken!) snijden en gedurende 2 uur laten marineren.

    Rijg de stukjes varkenshaas en speklap om en om aan de spiezen (mooi verdelen). Rooster het vlees mooi bruin.

    Serveer met wat nassi en satesaus met daarover de gefruite uitjes en wat stukjes kroepoek.
    Omhoog

    VLEESMIX PEN

    Gebruik een lange pen (liefst vierkante pen zodat het vlees niet omrolt tijdens het barbequeën)per persoon.
    Alle vleessoorten zijn geschikt en probeer dan ook eens te variëren. Reken voor een complete barbeque ongeveer een half pond vlees/vis per persoon.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • vleesmarinade zoals hierboven beschreven
  • snijplank, vleesmes
  • lange pennen
  • kom voor het vlees in te marineren
  • peper, zout, nootmuskaat

    Boodschappen in huis halen:


  • biefstuk
  • varkenshaas
  • kipfillet en bacon
  • chorizo worst
  • gehakt
  • knoflook
  • rode en groene paprika
  • champginons
  • rode ui

    Aan de slag:

    De biefstuk en varkenshaas in blokjes van 3 bij 3 cm snijden en gedurende 2 uur laten marineren.
    De kipfillet in stukjes van 2 bij 3 cm snijden en ieder stukje met een plakje bacon omwikkelen.
    De chorizo worst in plakken van 2 cm snijden.
    De gehakt aanmaken met wat fijngesneden knoflook, peper, zout, nootmuskaat en een flinke schep bloem zodat de gehakt na het kneden goed stevig is. Eventueel een ei door de gehakt mix doen. Gehaktballetje maken van 3 bij 3 cm (ongeveer)

    Bij het pennen rijgen houd ik altijd rekening met het vlees dat door en door gaar moet worden (midden van pen) en het vlees dat eventueel nog wat rood mag zijn.
    Aangezien we meestal een vuurtje hebben wat niet zo heel groot is, kun je het beste de biefstuk bv als eeste of als laatste rijgen.

    De paprika's in stukjes snijden, champinons afborstelen en de endjes afsnijden, de rode ui in mooi stukjes.

    De pennen rijgen met stukje vlees, champignon, gehaktballetje, rode paprika, stukje kip, ui, varkenshaas, groene paprika, chorizo.

    Serveer er diverse sausjes bij (zie onder koude en warme sausen).Verder wat stokbrood, aardappelsalade en gemengde salade doen het er goed bij. Een salade van pasta of rijst is ook altijd een groot succes!!
    Omhoog

    VISMIX PEN

    Gebruik verschillende soorten vis. Ook alleen zalm en grote garnalen is lekker.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • vismarinade zoals hierboven beschreven
  • snijplank, vleesmes
  • lange pennen
  • kom voor de vis in te marineren

    Boodschappen in huis halen:


  • vis (bv zalm, rauwe garnalen of gamba's)

    Aan de slag:

    De vis in mooie gelijke stukjes snijden (niet te groot, bv 3 bij 3 cm). De garnalen of gambas schoonmaken.
    Marineer de vis gedurende ruim een uur.
    Rijg de stukjes vis om en om aan de spiezen.

    Rooster vis altijd op een niet al te hete barbeque. Dus meestal betekend dit dat je vispennen voor het laatst bewaard.
    Vis hoeft maar kort geroosterd te worden. De vis hoeft maar netaan gaar te zijn.

    Serveer met de whiskysaus (zie onder koude sauzen).
    Omhoog

    KIP MET CHAMPIGNONS PEN

    Deze pen is makkelijk te maken. Je hoeft niets te marineren. Wat satésaus of knoflooksaus erbij en je hebt altijd succes!

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • snijplank, vleesmes, groentemes
  • lange pennen

    Boodschappen in huis halen:


  • kipfillet (ongeveer 1/2 stukje fillet per persoon)
  • bacon (ongeveer 1 ons voor 2 hele fillets)
  • champignons

    Aan de slag:
    De kipfillet in niet al te grote stukjes snijden.
    De bacon in de lengte doormidden snijden.
    Wikkel om ieder stukje kip een plakje bacon.
    De champignons schoonmaken en de steeltjes kortsnijden.
    Rijg aan de pennen de kip en champignons om en om aan.

    Rooster op een niet al te hete barbeque.
    Zoals iedereen denk wel weet moet de kip goed gaar zijn!!
    Dus voor het opdienen altijd controleren of alles inderdaad goed gaar is.

    Serveer met knoflook of satésaus.
    Omhoog


    STOKBROOD MET KRUIDENBOTER

    Bijna ondenkbaar bij de barbeque!!

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • kom voor de kruidenboter
  • snijplank met keukenmesje
  • fijne mosterd (1 theelepel)
  • zout en versgemalen peper

    Boodschappen in huis halen:


  • pakje roomboter (1/2 pakje)
  • stokbrood of ciabata (eventueel afbakbrood)
  • verse knoflook (1 teentje)
  • krulpeterselie (1 eetlepel)
  • basilicum (1 eetlepel)
  • rode paprika (1 theelepel)

    Aan de slag:

    De boter op tijd uit de koelkast halen zodat ze zacht is.
    De peterselie, basilicum, paprika en knoflook zeer fijn snijden. De fijngesneden kruiden en de mosterd door de roomboter mengen en verder zout en versgemalen peper toevoegen naar smaak.

    Het stokbrood in dunne plakken snijden, maar niet helemaal door snijden! Tussen de plakken wat kruidenboter smeren.
    Het stokbrood in aluminiumfolie wikkelen, zo dat het brood ongeveer voor 3/4 ingepakt zit. De bovenkant van het brood kan zo mooi bruin worden. Op deze wijze trekt de kruidenboter lekker in het brood.
    In de oven op ongeveer 220 graden gedurende 10 minuten.

    Je kunt de kruidenboter ook apart serveren bij warm gebakken stokbrood!
    Omhoog

    KRUIDENBOTER MEXICAANS

    Lekker even een andere kruidenboter. Zo gemaakt!

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • kom voor de kruidenboter
  • zout

    Boodschappen in huis halen:


  • pakje roomboter (1/2 pakje)
  • pakje Guacamole mix Santa Maria Tex Mex

    Aan de slag:

    De boter op tijd uit de koelkast halen zodat ze zacht is.
    Mix de boter met 2 ruime theelepels kruidenmix en voeg een heel klein beetje zout toe. Goed doorroeren en je hebt een heerlijke kruidenboter.
    Je kunt deze kruidenboter weer tussen de stokbroodsneden smeren voordat het brood de oven in gaat of gewoon zo gebruiken.
    Omhoog

    VLEES MARINADE

    Deze marinade is heerlijk om bijvoorbeeld stukjes biefstuk te marineren, ook varkenshaas gaat prima.
    Genoeg voor ongeveer een pond vlees....

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • kom voor de marinade en het vlees
  • snijplank, aardappelmesje
  • citroenpers
  • olijfolie (1 dl, geen eerste persing!)
  • zoute soyasaus (1/2 dl)
  • bruine suiker (een flinke theelepel)
  • tomatenkechtup (1/2 dl)

    Boodschappen in huis halen:


  • verse knoflook (3 teentjes)
  • stukje gemberwortel (2 cm lang)
  • citroen (2 eetlepels sap)

    Aan de slag:

    Knoflook en gember schoonmaken en heel fijn snijden. Citroen persen en zeven.
    Meng de olijlolie, soyasaus en alle overige ingredienten goed door elkaar mixen. Het vlees gedurende minstens 2 uur laten marineren. De langer je het vlees laat marineren, de sterker de smaak van de marinade naar voren zal komen.
    Omhoog

    VIS MARINADE

    Deze marinade is zeer geschikt om zalm, stevige witte vis en gamba's te marineren.
    Voor ruim een pond vis....

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • kom voor de marinade en de vis
  • snijplank, aardappelmesje
  • citroenpers
  • olijfolie (1 dl, geen eerste persing!)
  • zoute soyasaus (1/2 dl)
  • chilli poeder (1/4 theelepel)dit naar keuze

    Boodschappen in huis halen:


  • citroen (2 eetlepels sap)

    Aan de slag:

    Citroen persen en zeven.
    Meng de olijlolie, soyasaus en alle overige ingredienten goed door elkaar mixen. De vis gedurende ongeveer 1 uur laten marineren.

    Vis is snel klaar op de barbeque en zeker niet te heet barbequeën!!

    Omhoog

    KIP MET SPEK

    Kipfillet met spek omwikkeld en met groene pesto!

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • snijplank, vleesmes
  • korte pennen

    Boodschappen in huis halen:


  • kipfillet (ongeveer 1/2 stukje fillet per persoon)
  • zeeuws spek (plak per pen)
  • groene pesto

    Aan de slag:
    De kipfillet in lange stukjes snijden (van ongeveer 1 cm dikte). De repen kip met insmeren met groene pesto en omwikkelen met een reep spek.

    Rooster op een niet al te hete barbeque.
    Zoals iedereen denk wel weet moet de kip goed gaar zijn!!
    Dus voor het opdienen altijd controleren of alles inderdaad goed gaar is.

    Serveer met knoflook of satésaus.
    Omhoog





    [ terug... ]Omhoog


  • Maak vrienden

    Twitter

    Weet wat je eet

    100% Pure Wagyu

    Gratis website maken


    Copyright 2002-2019