» O V E N S C H O T E L - R E C E P T E N

Wat is dit?

Maak je keus uit de volgende recepten:


  • aardappelschotel
  • aubergine met augurk

    AARDAPPELSCHOTEL
    Deze aardappelschotel kun je een dag van te voren klaar maken. Heerlijk bij vele gerechten.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • snijplank en groentemes
  • ovenschotel
  • kookpan
  • olijfolie, zout en peper
  • 1 theelepel kerriepoeder

    Boodschappen in huis halen:


  • zak rode ceval aardappeltjes (1 kilo)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 dl kookroom

    Aan de slag:

    Spoel de aardappeltjes af en kook ze in hun schil 15 minuten lang. Hak in de tussentijd het teentje knoflook fijn. Vet de ovenschaal in met wat olijfolie.
    Wanneer de aardappeltjes 15 minuten gekookt hebben, ze in niet al te kleine stukken snijden.
    De aardappeltjes in de ovenschotel doen.
    De rozemarijnblaadjes van de takjes halen en samen met de knoflook over de aardappeltjes leggen.
    De kerriepoeder, versgemalen peper en wat zout over de aardappeltjes strooien.
    Als laatste de room over het geheel schenken.

    In de oven op 200 graden bakken totdat de aardappeltjes wat bruin beginnen te zien. Je kunt tussendoor de aardappeltjes omscheppen.
    Omhoog

    AUBERGINE MET AUGURK SCHOTEL

    Ellen Geugjes - van Zanten kwam als eerst met een recept.
    Volgens haar een heerlijk recept als bijgerecht.
    Dus met dank aan Ellen!

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • snijplank en groentemes
  • keukenweegschaal
  • ovenschotel
  • kom en vergiet
  • koekenpan
  • olijfolie, zout en peper
  • paneermeel 50 gram

    Boodschappen in huis halen:


  • 2 a 3 aubergines
  • 1 ui
  • tomatenblik heinz (te gebruiken 200 a 300 gram)
  • 50 gram geraspte pittige kaas
  • 1 ons salami
  • augurken (6 stuks nodig)
  • kappertjes (1 eetlepel nodig)


    Aan de slag:

    Was en droog de aubergines, snijdt in plakjes van 1/2 cm. Doe de plakjes in een vergiet en doe er flink zout overheen en laat het 30 min. staan. Augurk in plakjes snijden, ui fijn snijden en de kappertjes uit laten lekken.

    Olie verhitten en de fijngesneden ui fruiten, de tomaatsaus toevoegen. De oven voorverwarmen tot 180 gragen.
    In de kom de paneermeel en kaas mixen en zout en peper toevoegen naar smaak.

    Spoel de aubergine schijfjes met flink koud water af. Dep ze droog en rooster ze in de koekenpan in de hete olijfolie.
    Smeer de ovenschaal in met olie.

    Doe de helft van aubergine in de ovenschaal en de salami overheen met de augurkplakjes en kappertjes en de helft van de tomatensaus en de van het helft kaasmengsel.
    Daarna restant aubergine schijfjes rest tomatenmengsel en rest kaasmengsel.
    Beetje olie over gerecht en in oven tot het mooie kleur heeft.
    Omhoog


    [ terug... ]Omhoog


  • Maak vrienden

    Twitter

    Weet wat je eet

    100% Pure Wagyu

    Gratis website maken


    Copyright 2002-2019