» S N A C K - R E C E P T E N

Wat is dit?



Maak je keus uit de volgende recepten:

  • vis empenadas
  • currygehakt in bladerdeeg
  • tortillarol met zalm en boursin
  • coctailworstje in bladerdeeg

    VIS EMPENADAS

    Tapas hapje, recept van mijn dochter, met gerookte zalm, garnalen.
    Wat heb je nodig in de keuken:

  • snijplank
  • deegroller of empenada deegpers
  • olijfolie
  • zout en peper
  • scherp mes om bladerdeeg te snijden
  • bloem (ongeveer 1 eetlepel)
  • bakpapier en bakplaat

    Boodschappen in huis halen:


  • 100 gram gerookte zalmblokjes
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 2 gemarineerde artisjokharten
  • 50 gram verse roomkaas met mierikswortel (kuipje)
  • waterkers (25 gram)
  • verse dille (2 eetlepels)
  • bladerdeeg (8 vel)
  • l ei (alleen de dooier)
  • zeezout

    Aan de slag:

    Snijd de artisjokken in reepjes. Roer de roomkaas los met 1 el warm water en vermeng dit met de artisjok, de zalm, de garnalen, mierikswortel en de fijngehakte dille.
    Breng op smaak met zout en vergemalen peper.
    Rol de plakjes bladerdeeg, op met wat bloem bestoven aanrecht, iets dunner uit.
    Leg een plakje bladerdeeg in een empanadadeegpersje (doorsnede 9 cm),schep er 1 1/2 el vulling op, bevochtig de rand met water en druk het persje dicht.
    Snijd met een mesje het overtollig deeg langs de rand weg. Maak op dezelfde wijze nog 7 empanadas.

    Verwarm de oven voor op 200 C. Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk de bovenkant met eidooier en bestrooi met zeezout.
    Bak de empanadas in de oven in ongeveer 20 tot 25 minuten goudgeel en knapperig. Leg 2 empanadas op een bordje en verdeel de waterkers erover.
    Omhoog

    CURRYGEHAKT IN BLADERDEEG

    Pittig gekruid gehakt in een flapje van bladerdeeg.
    In de oven voor 15 minuten.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • koekenpan om gehakt in te bakken
  • snijplank en pollepel
  • olijfolie
  • zout en peper
  • scherp mes om bladerdeeg te snijden
  • bloem (ongeveer 1 eetlepel)

    Boodschappen in huis halen:


  • 1 pond gehakt
  • knoflook (3 teentjes)
  • stukje verse gember (pinkkootje)
  • curry poeder (2 theelepels)
  • rode spaanse peper (of sambal)
  • bladerdeeg (10 vellen)

    Aan de slag:

    Oven aanzetten op 200 graden.

    Snijdt de knoflook, gember en spaanse peper fijn (denk om de zaadlijsten verwijderen en niet aanraken, heet, heet..)
    Mag ook wel even oeleken (met vijzel en stamper fijnstampen).

    Verhit de olie en bak hierin de fijngesneden kruiden zachtjes voor ongeveer 5 minuten. Voeg de gehakt en curry poeder toe en bak alles lekker goed door. Peper en zout toevoegen naar smaak. De gehakt met wat bloem binden zodat de gehakt in kleine porties stevig blijft.

    Snijdt de bladerdeeg vellen in vieren en leg op ieder kwart vel een klein hapje gehakt. Vouw het bladerdeeg dubbel zodat er een driehoekje ontstaat (randen eerst wat nat maken met water).

    Leg alle hapjes op een bakblik (eerst vet maken).
    De deeghapjes eventueel met wat melk bestrijken en in de oven mooi bruin bakken.

    Heerlijk bij een biertje.
    Hapjes kun je ook prima invriezen wanneer je wat over hebt.
    Maarehh, ze zijn zo lekker.....
    Omhoog

    TORTILLAROL MET ZALM EN BOURSIN

    Makkelijk te maken en kan goed een dag van te voren.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • plastic folie
  • snijplank en mes

    Boodschappen in huis halen:


  • tortilla wraps (4 stuks)
  • 2 pakjes boursin
  • 2 ons gerookte zalm (snippers)
    /LU>
    Aan de slag:

    Op iedere wrap een half pakje boursin uitsmeren.
    Hier bovenop de zalm gelijk verdelen.
    De wraps strak oprollen en er plastic folie strak omheen wikkelen.
    De wraps in de koelkast bewaren en voor gebruik en dunne plakken snijden.

    Tip: verdeel wat verse peterselie tussen de boursin en de zalm in.
    Omhoog

    COCTAILWORSTJE IN BLADERDEEG

    Met verse basilicum erbij geeft dit een extra lekkere smaak.
    Altijd een succes!!

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • kopje met wat water
  • een eigeel
  • snijplank en mes
  • mosterd
  • scheutje melk
  • bakplaat
  • wat vet voor de bakplaat

    Boodschappen in huis halen:


  • blikje coctailworstjes (ongeveer 30 worstjes)
  • bladerdeeg (5 plakken)
  • verse basilicum (mag, hoeft niet)
  • ontbijt - of katenspek (mag, hoeft niet)

    Aan de slag:

    De oven aanzetten op 180 graden.

    De worstjes even laten uitlekken. De bladerdeegvellen ieder in 6 gelijke delen snijden.
    Op ieder stukje bladerdeeg met wat mosterd insmeren en eventueel een basilicumblaadje erop leggen.
    Het worstje netjes in het bladerdeeg rollen en dichtplakken met wat water. Eventueel een reepje spek luchtig eromheen wikkelen.
    Het eigeel opkloppen met een scheutje melk en de bladerdeeghapjes hiermee insmeren.
    Op een ingevette bakplaat mooi bruin bakken.
    Ongeveer 20 minuten op 180 graden.

    Omhoog




    [ terug... ]Omhoog


  • Maak vrienden

    Twitter

    Weet wat je eet

    100% Pure Wagyu

    Gratis website maken


    Copyright 2002-2019