Ľ S A L A D E - R E C E P T E N

Maak je keus uit de volgende recepten:

  • salade dressing
  • koolwortel salade
  • rijst paprika salade
  • krieltjes salade
  • salsa salade
  • eiersalade
  • huzarensalade
  • zalmsalade
  • tonijnsalade
  • gerookte kipkerrie rijstsalade
  • fusillie met tonijn salade
  • komkommer Italiaans
  • zoete paprika

    SALADE DRESSING

    Een zeer eenvoudige doch lekkere dressing:

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • kom voor de dressing
  • eetlepel
  • 1 eetlepel olijfolie (vierge, eerste persing)
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel balsamico azijn

    Aan de slag:
    Wanneer je deze ingrediŽnten in huis hebt hoef je dus geen boodschappen te doen.

    Mix de ingrediŽnten en voila je hebt een heerlijke dressing!
    Omhoog

    KOOLWORTEL SALADE

    Ook wel cole slaw genoemd en beroemd bij de bekende grote fast food restaurants!!
    Jaren geleden kreeg ik dit recept van een Amerikaanse vriendin. Onlangs weer opnieuw gemaakt en dat was een succes.
    Het recept zal ongetwijfeld iets afwijken van wat me jaren geleden ooit verteld is.
    De salade moet een dag voor gebruik gemaakt worden.
    De mayonaise kan dan goed inwerken op de kool.
    Wanneer je een hele kool gebruikt heb je salade genoeg voor 20 personen. De salade bestaat in principe uit 2/3 deel kool en 1/3 deel wortel en ui.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • kom voor de koolwortel salade
  • snijplank, groente mes (en/of keukenmachine)
  • citroenpers
  • mosterd (1 theelepel)
  • suiker (1 schepje)
  • peper uit de molen, zout

    Boodschappen in huis halen:

  • witte kool (1/4 nodig = 250 gram)
  • winterwortel (80 gram)
  • ui (1/4 nodig)
  • citroen (1 lepel)
  • mayonaise (1 kopje)

    Aan de slag:

    De kool van het buitenste blad ontdoen en het harde deel eruit snijden.
    Snijdt de kool in hele dunne reepjes van ongeveer 2 cm lang. Dat kan op de hand, met een rasp of de rasp van een keukenmachine.
    Wortel schillen en eveneens raspen.
    De ui schoonmaken en in hele kleine stukjes snijden.
    Pers de citroen uit.
    Mix kool, wortel, ui, mayonaise, mosterd, suiker, citroensap (overige sap invriezen!) goed door elkaar.
    Versgemalen peper en wat zout naar smaak toevoegen.
    Mayonaise eventueel wat extra toevoegen.

    Laat de salade een nacht in de koelkast staan.

    Tip: ook lekker met rozijnen (suiker dan eruit laten)
    Omhoog

    RIJST PAPRIKA SALADE

    Prima salade voor bij de barbecue. Kan makkelijk een paar uur van te voren klaar gemaakt worden.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • kom voor de rijst salade
  • snijplank, klein groente en vleesmesje
  • citroenpers
  • kommetje voor dressing
  • olijfolie (voor in salades, 3 eetlepels)
  • peper uit de molen, zout

    Boodschappen in huis halen:

  • rijst (lange korrel, bv basmati rijst), 2 ons
  • 1 citroen (3 eetlepels sap)
  • 1 groene paprika (1/2 nodig)
  • 1 rode paprika (1/2 nodig)
  • of 1 hele paprika die half rijp is (half rood/groen)
  • bakje krulpeterselie
  • plak ham (ongeveer 1 ons)

    Aan de slag:

    Kook de rijst gaar en laat afkoelen.
    Snijdt intussen de paprika's in hele dunne fijne stukjes.
    Doe dat ook met de ham en de peterselie.
    Pers de citroen uit. Overig sap eventueel invriezen in
    ijsblokjeszakje. Maak een dressing van citroensap, olijfolie, versgemalen peper en zout.
    Mix de dressing, paprika, peterselie en ham goed doorde rijst en zet de salade afgedekt weg in de koelkast.
    Omhoog

    KRIELTJES SALADE

    Deze salade is heerlijk bij de barbecue, snel klaar en makkelijk te maken.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • kom voor de krieltjes salade
  • snijplank, klein groentemesje
  • zeef
  • mayonaise (2 flinke eetlepels)
  • peper uit de molen, zout

    Boodschappen in huis halen:

  • zakje voorgekookte krieltjes (6 ons)
  • blikje doperwten (of kopje diepvries doperwten)
  • 1 potje kappertjes
  • 1 potje augurk (8 stuks nodig)
  • bosuitjes
  • kwark (1 flinke eetlepel)

    Aan de slag:

    Kook eerst de krieltjes gedurende 10 minuten verder gaar en laat ze afkoelen.
    Snijdt de augurken fijn en de bosuitjes in kleine stukjes.
    Laat de kappertjes (naar keuze 1/2 of hele pot)en de doperwten uitlekken in de zeef.
    Doe de krieltjes, augurk, doperwten en bosuitjes in de kom en schep daar de mayonaise en kwark overheen.
    Mix voorzichtig en voeg versegemalen peper en zout toe naar smaak.
    Omhoog

    SALSA SALADE

    Deze salade is heerlijk bij de barbecue, snel klaar en makkelijk te maken.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • bord voor de salade
  • kom om gesneden groente te mixen
  • snijplank, klein groentemesje
  • olijfolie voor salade
  • peper uit de molen, zout
  • scheutje citroensap

    Boodschappen in huis halen:

  • 1 krop sla
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer (1/2 nodig)
  • 1 potje augurk (8 stuks nodig)
  • bosuitjes (3)
  • blikje mais
  • stukje feta
  • krulpeterselie

    Aan de slag:

    Was wat mooie slabladeren en laat ze uitlekken.
    Snijdt de rode paprika, bosuitjes en augurk in redelijk kleine stukjes. De feta in kleine blokjes snijden.
    De mais uit laten lekken. Wat krulpeterselie fijnsnijden.

    Voeg in een kom alle fijngesneden groenten, de feta en de helft van de mais toe. Een flinke scheut olijfolie, een eetlepel citroensap met wat vers gemalen peper en een beetje zout door de salsa groenten mixen.

    Schik op een groot bord de slabladeren met de salsa van groenten in het midden.
    Omhoog

    EIERSALADE

    Lekker bij brunchbuffet.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • kom voor de salade
  • snijplank, snijmesje
  • pan om eieren in te koken
  • mayonaise
  • mosterd
  • peper uit de molen, zout
  • kerriepoeder

    Boodschappen in huis halen:

  • doos eieren
  • bieslook

    Aan de slag:

    Kook de eieren (hard = 8 minuten). Snijdt eieren in kleine stukjes en doe ze in de kom.
    Snijdt de bieslook in kleine stukjes en mix alles doorelkaar met een paar lepels mayonaise en een lepel mosterd en een lepel kerriepoeder. Maak op smaak met zout en versgemalen peper.
    Omhoog

    HUZARENSALADE

    Wanneer je lekkere ingredienten neemt, kan deze salade nooit mislukken. Aardappels, eieren en vlees zijn meestal de hoofdinhoud. Zo maak ik de mijne:

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • kom voor de salade
  • snijplank, vleesmes, scheplepel
  • zeef (doperwten laten uitlekken)
  • mayonaise
  • mosterd
  • peper uit de molen, zout
  • kerriepoeder
  • 3 grote gekookte aardappels

    Boodschappen in huis halen:

  • 2 plakken ham (ongeveer 2 ons)
  • blikje doperwten (of kopje diepvries doperwten)
  • 6 eieren
  • augurken (10 kleine augurken)
  • bieslook (half bosje)

    Aan de slag:

    Kook de eieren (hard = 8 minuten). Snijdt de ham, eieren, augurken in kleine stukjes. Doe alles in de kom en voeg de doperwten (uitgelekt) toe. Mix alles doorelkaar met een paar lepels mayonaise en een lepel mosterd en een lepel kerriepoeder. Maak op smaak met zout en versgemalen peper.
    Omhoog

    ZALMSALADE

    Je kunt zalmsalade maken met gekookte aardappels maar ook zonder.
    Hier het gerecht met de aardappels, laat ze eruit wanneer je zalmsalade zonder aardappels wilt.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • kom voor de salade
  • snijplank, mes, scheplepel
  • tomatenketchup
  • mayonaise (van scharreleieren)
  • peper uit de molen, zout
  • paprika poeder
  • chillie poeder
  • 3 grote gekookte aardappels

    Boodschappen in huis halen:

  • groot blik rode zalm
  • 3 eieren
  • augurken (10 kleine augurken)
  • bieslook (half bosje)

    Aan de slag:

    Kook de eieren (hard = 8 minuten). Laat de zalm uit het blik wat uitlekken en haal graatjes, velletjes enzo eruit.
    Snijdt de eieren, augurken, bieslook en aardappels in kleine stukjes. Doe alles in de kom en mix alles doorelkaar met een paar lepels mayonaise en een wat ketchup.Maak op smaak met zout en versgemalen peper, paprika en chillie poeder toevoegen naar eigen smaak.
    Omhoog

    TONIJNSALADE

    Tonijnsalade is heerlijk op stokbrood, bij barbecue of op een feestje!
    Voor een wat grotere portie dit recept. Halveer wanneer je wat minder nodig hebt.
    Ook voor de tonijnsalade geldt dat je ook hier de aardappels eruit kunt laten.
    Net wat je lekker vindt.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • kom voor de salade
  • snijplank, snijmes, lepel
  • mayonaise (van scharreleieren)
  • peper uit de molen, zout
  • 2 grote gekookte aardappels

    Boodschappen in huis halen:

  • 2 blikjes tonijn op water
  • 3 eieren
  • augurken (10 kleine augurken)
  • bieslook (half bosje)
  • klein blikje doperwten
  • potje met gesneden selderijsliertjes

    Aan de slag:

    Kook de eieren (hard = 8 minuten). Laat de tonijn uit het blik wat uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes.
    Snijdt de eieren, augurken, bieslook en aardappels in kleine stukjes. Doe alles in de kom met de doperwten en selderij, mix alles doorelkaar met een paar flinke scheppen mayonaise.
    Maak op smaak met zout en versgemalen peper.
    Omhoog

    GEROOKTE KIPKERRIE RIJSTSALADE

    Deze salade is lekker pittig en heerlijk bij de barbeque!

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • kom voor de salade
  • wok met woklepel
  • snijplank, snijmes, lepel
  • olijfolie (scheutje)
  • peper uit de molen, zout
  • lepel kerriepoeder

    Boodschappen in huis halen:

  • gerookte kipfillet (1 borstje)
  • 1 grote rode ui
  • blikje ananas
  • verse koriander (2 eetlepels)
  • 2 ons rijst

    Aan de slag:

    Kook de rijst gaar en laat wat afkoelen.
    Snijdt de ui in kleine stukjes en verhit de olijfolie in de wok. Bak de uitjes bruin en voeg de kerriepoeder toe en laat samen even doorbakken.
    Snijdt de korianderblaadjes in kleine stukjes.
    De ananas en gerookte kip in hele kleine stukjes snijden.
    Voeg gebakken ui, koriander, gerookte kip en ananas aan de rijst toe en roer goed door.
    Maak op smaak met zout en versgemalen peper.
    Omhoog

    FUSILLI MET TONIJN SALADE

    Deze pastasalade is makkelijk te maken en heerlijk bij de barbecue. Voor ongeveer 6 personen.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • pan om pasta te koken
  • kom om salade in op te dienen
  • snijplank, klein groentemesje
  • mayonaise
  • peper uit de molen, zout

    Boodschappen in huis halen:

  • fusilli pasta (2 ons nodig)
  • 1 rode paprika
  • blikje tonijn
  • bosuitjes (3)
  • krulpeterselie

    Aan de slag:

    Kook de fusilli gaar, spoel af met koud water en laat uitlekken.
    Snijdt de rode paprika in hele kleine stukjes, bosuitjes en krulpeterselie fijnsnijden (2 eetlepels nodig).
    De tonijn in kleine stukjes.
    Mix alles goed doorelkaar met flink mayonaise en maak op smaak met vers gemalen peper en eventueel wat zout.

    Je kunt de tonijn in principe ook vervangen door kleine stukjes ham (1 ons).
    Omhoog

    KOMKOMMER ITALIAANS

    Deze komkommersalade is zo klaar!

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • snijplank, klein groentemesje
  • kom voor de komkommersalade
  • olijfolie van goede kwaliteit (extra vierge)
  • wat italiaanse kruiden (gedroogd)
  • zout en verse peper

    Boodschappen in huis halen:

  • komkommer
  • 2 kleine tomaten
  • 1 gedroogde tomaat
  • fÍta (stukje van ongeveer 5 bij 10 cm)
  • gevulde olijven (twee eetlepels)
  • citroen (1 lepel sap)

    Aan de slag:
    Gebruik een halve komkommer, je hebt dan al gauw een aardige hoeveelheid salade.
    Was de schil van de komkommer en droog af. Snijdt de komkommer in de lengte in vieren en snijdt de zaadlijsten in de lengte weg. De komkommer in dunne plakjes snijden.
    De tomaten schoonspoelen, doormidden snijden en de zaadlijsten verwijderen. De tomaten nu in dunne lange reepjes snijden. De zongedroogde tomaat in hele dunne reepjes (schuin) snijden.
    De fÍta in blokjes snijden (liefst 1/2 bij 1/2 cm of kleiner).
    De komkommer, tomaat, zongedroogde tomaat, fÍta en de olijven in de kom doen. Een scheutje olijfolie met wat citroensap. Italiaanse kruiden, wat zout en peper toevoegen.
    De salade goed doorroeren en even laten staan.

    Tip: indien je het onderstaande recept leest, de zoete paprika, dan weet je dat je dit natuurlijk ook kunt toevoegen aan de komkommersalade!
    Omhoog

    ZOETE PAPRIKA

    Zoete paprika's op zijn Spaans! Heerlijk in allerlei salades en bij bijvoorbeeld gerookte zalm geserveerd.
    Deze grote langwerpige paprika's laten zich prima als volgt klaarmaken:

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • oven
  • bakblik (met folie)
  • kom voor de paprika
  • snijplank, klein groentemesje
  • olijfolie van goede kwaliteit (extra vierge)

    Boodschappen in huis halen:

  • grote zoete paprika's

    Aan de slag:
    Snijdt de paprika's middendoor en verwijder de zaadlijsten.
    Spoel ze met water af en leg ze op een bakblik met wat folie erop.
    Leg ze voor 15 minuten in de oven op 200 graden.

    De schil zal nu droog zijn en makkelijk van het paprika vlees af te halen zijn.
    Snijdt de gare paprika's in lange, dunne repen en doe ze in een kommetje.
    Giet rijkelijk olijfolie over de paprika's heen.

    Klaar voor gebruik in allerlei salades!!
    Omhoog




    [ terug... ]Omhoog


  • Maak vrienden

    Twitter

    Weet wat je eet

    100% Pure Wagyu

    Gratis website maken


    Copyright 2002-2016