» S O E P - R E C E P T E N

Wat is dit?


Maak je keus uit de volgende recepten:

  • vissoep
  • oranje soep
  • aardappelsoep met chorizo
  • preisoep met gerookte kip
  • paprika tomatensoep
  • snijbonensoep met paling
  • aspergesoep
  • kip kerriesoep
  • erwtensoep
  • wortelsoep met ricotta
  • champignonsoep
  • courgettesoep met paling
  • broccoli kaassoep
  • linzensoep
  • bleekselderijsoep met gorgonzale
  • wortelcappucino
  • visbouillon

    VISSOEP.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • soeppan
  • staafmixer
  • snijplank met groente mes
  • 1 vis bouillonblokje
  • peper uit de molen
  • zout uit de molen
  • wat arachideolie of klontje roomboter

    Boodschappen in huis halen:


  • 2 tomaten
  • 1 grote aardappel
  • witte wijn(100 ml)
  • 50 gram zalm
  • 50 gram tilaplia
  • 10 grote rauwe garnalen


    Aan de slag:

    De tomaten schoonspoelen en in stukjes snijden, aardappel schillen en eveneens in stukjes snijden. In de pan de olie of roomboter verhitten en de tomaat en aardappel even kort aanbakken. De visbouillon met de wijn toevoegen en een half uur laten sudderen.
    Met de staafmixer de soep heel fijn malen. De vis een kleine stukjes snijden en aan de soep toevoegen. De vis kort gaar koken in de soep. Verse dille in kleine stukjes snijden en eveneens kort meekoken in de soep. Met wat vergemalen peper en evt wat zout de soep op smaak brengen.

    Lekker met wat donker stokbrood en kruidenboter.
    Je kunt deze soep natuurlijk ook maken van zelf gemaakte visbouillon!!
    Omhoog
    >
    ORANJE SOEP.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • soeppan
  • staafmixer
  • snijplank met groente mes
  • 2 kruiden bouillonblokje
  • peper uit de molen
  • wat arachideolie
  • evt wat zout

    Boodschappen in huis halen:


  • 3 grote tomaten
  • 2 oranje paprika's
  • 1 grote ui
  • 1 grote aardappel
  • kookroom (50 ml)


    Aan de slag:

    De tomaten schoonspoelen en in stukjes snijden
    De paprika's schoonspoelen en ook hiervan het kroontje en zaadlijsten verwijderen. De paprika's in grove stukken snijden. Ui en aardappel in stukjes snijden.
    In de pan wat olie verhitten en hierin de ui glazig bakken. De aardappelstukjes even kort meebakken. Hierna de tomaten en de paprika's toevoegen. De bouillonblokjes in 1 liter heet water doen en aan de soep toevoegen.
    Laat de soep een half uurtje gaar worden.
    Met de staafmixer de soep fijnmalen.
    De kookroom toevoegen en de soep smaak brengen met versgemalen peper en zout.
    Omhoog

    AARDAPPELSOEP MET CHORIZO

    Voor ongeveer 6 personen. De chorizo geeft een heerlijke smaak aan de soep. Maar je kunt een ook een andere worstsoort als vulling nemen.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • soeppan
  • koekenpan met anti aanbaklaag
  • staafmixer
  • snijplank met groentemes
  • 2 kipbouillonblokjes
  • 25 gram margarine
  • 4 grote kruimige aardappels
  • 3 teentjes knoflook
  • peper en zout uit de molen

    Boodschappen in huis halen:


  • 1 grote ui
  • kookroom (1/2 dl)
  • droge witte wijn (1 1/2 dl)
  • 50 gram chorizo (in flinterdunne plakjes)
  • bieslook

    Aan de slag:

    Ui en knoflook schoonmaken en fijn snijden.
    Aardappels schillen en in kleine stukjes snijden.
    De margarine laten smelten en de ui zachtjes bakken totdat ze iets glazig zien. Aardappelstukjes en de knoflook toevoegen en samen 5 minuten zachtjes doorbakken. Niet bruin laten worden!
    De bouillonblokjes in liter water oplossen en samen met de wijn toevoegen in de pan. Alles een half uur zachtjes koken laten en goed gaar laten worden.
    Met de staafmixer de soep helemaal fijnmalen.
    De soep op smaak maken met versgemalen peper en zout.

    De chorizo in de koekenpan zonder vet knapperig bakken.Voorzichtig hiermee want ze brand snel aan!

    Wat bieslook fijn snijden.

    De soep opdienen met de uitgebakken chorizo en wat bieslook.

    Tip: lekker met wat stokbrood met boter en/of kruidenkaas.
    Omhoog

    PREISOEP MET GEROOKTE KIP

    Voor ongeveer 6 personen. Deze soep is lekker licht en heeft wat smaak betreft wel iets van erwtensoep weg (heel in de verte).

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • soeppan
  • staafmixer
  • snijplank met groentemes
  • 1 tuinkruiden bouillonblokje
  • 1 kip bouillonblokje
  • 1 grote aardappel
  • 2 teentjes knoflook
  • peper uit de molen
  • evt wat zout

    Boodschappen in huis halen:


  • pond prei
  • kookroom (1/2 dl)
  • stukje gerookte kipfillet (1/2 borst)

    Aan de slag:

    De prei schoonmaken en in stukjes snijden, neem daarbij vrij veel van het donkergroene blad mee. Aardappels schillen en stukjes snijden, knoflook schoonmaken.
    Een liter water opzetten met de bouilonblokjes, prei, knoflook en aardappel een half uur laten koken.
    Met de staafmixer de soep fijnpureren en op smaak maken met versgemalen peper en evt wat zout. De room toevoegen en doorroeren.
    De gerookte kipfillet in fijne reepjes snijden en even meewarmen in de soep.
    Omhoog

    PAPRIKA TOMATENSOEP

    Voor ongeveer 6 personen

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • soeppan
  • staafmixer
  • snijplank met groentemes
  • 2 kruiden bouillonblokje
  • peper uit de molen
  • evt wat zout

    Boodschappen in huis halen:


  • 1 kilo tomaten (mooie rijpe tomaten)
  • 2 langwerpige zoete paprika's
  • kookroom (1 dl)
  • basilicum (6 blaadjes)

    Aan de slag:

    De tomaten in heet water leggen en na 5 minuten de schil van de tomaten verwijderen. De tomaten in vieren snijden, zaadlijsten en harde kroontje verwijderen.
    De paprika's schoonspoelen en ook hiervan het kroontje en zaadlijsten verwijderen. De paprika's in grove stukken snijden.
    In de pan 1 liter water met de 2 bouillonblokjes opzetten.
    De tomaten en paprika's toevoegen en in half uur zacht koken.
    Met de staafmixer de soep fijnmalen.
    De kookroom toevoegen en even meewarmen.
    De soep op smaak brengen met versgemalen peper en zout.
    De basilicum fijnsnijden en na het opdienen over de soep strooien.

    Tip 1: vervang de room door kookboursin!
    Tip 2:Eventueel croutons bij de soep doen.
    Omhoog

    SNIJBONENSOEP MET PALING

    Voor ongeveer 4 personen

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • soeppan
  • staafmixer
  • snijplank met groentemes
  • 2 kip bouillonblokje
  • 1 grote aardappel
  • peper uit de molen
  • evt wat zout

    Boodschappen in huis halen:


  • 2 ons snijbonen
  • 1 ons paling (of gerookte forel)
  • kookroom (1 dl)
  • krulpeterselie

    Aan de slag:

    In de pan 1 liter water met de 2 bouillonblokjes opzetten.
    De snijbonen kop en endje eraf halen en even onder de koude kraan afspoelen.
    De aardappel schillen en in blokjes snijden.
    De bonen en aardappel in de bouillon een half uur laten koken. Met de staafmixer groentes fijnmalen.
    De kookroom aan de soep toevoegen en op smaak maken met peper en zout.
    De krulpeterselie schoonspoelen en in kleine stukjes hakken.
    De paling (of andere vis) in kleine stukjes snijden en samen met 2 eetlepels krulpeterselie aan de soep toevoegen en dan een minuutje door laten koken.

    Lekker samen met Italiaans stokbrood en rode pesto!
    Omhoog

    ASPERGESOEP

    Voor ongeveer 4 personen

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • soeppan
  • staafmixer
  • snijplank met groentemes (dunschiller)
  • zeef
  • 1 kip en 1 vlees bouillonblokje
  • bloem (35 gram)
  • boter (35 gram)
  • nootmuskaat (versgeraspt)

    Boodschappen in huis halen:


  • 350 gram asperges (ongeveer)
  • kookroom (1 dl)
  • krulpeterselie

    Aan de slag:

    In de pan 1 liter water met de 2 bouillonblokjes opzetten.
    De asperges schillen met dunschiller, de harde stukjes aan end eraf snijden. De asperges in stukjes snijden en houdt hierbij rekening dat je de topjes wat langer snijdt omdat je deze opnieuw gebruikt voor de soep.
    De asperges in de bouillon gaar koken in ongeveer 20 minuten. De topstukjes uit de bouillon halen en in dunne plakjes snijden.
    Met de staafmixer de rest van de asperges in de bouillon fijn mixen. Deze soep nu door de zeef halen opdat er geen harde stukjes asperges achter blijven.
    In de pan de boter smelten en de gezeefde bloem toevoegen.
    Goed roeren tot een papje en de bouillon langzaam, goed roerend toevoegen. De room en wat geraspte nootmuskaat aan de soep toevoegen.
    De soep nu 5 minuten langzaam laten doorkoken. De peterselie fijnsnijden.
    De stukjes asperge aan de soep toevoegen en wanneer de soep op de borden opgediend is, wat peterselie over de soep strooien.

    Tip: wat reepjes ham en/of wat fijngesneden ei aan de soep toevoegen.
    Omhoog

    KIP KERRIESOEP

    Soep die snel klaar is en ook als maaltijdsoep kan worden geserveerd. Door de toevoeging van kardamonzaden en koriander krijgt de soep een Oosters tintje.
    Wat heb je nodig in de keuken:

  • grote soeppan
  • staafmixer
  • snijplank met groentemes en vleesmes
  • 3 kip bouillonblokjes
  • kerriepoeder (2 flinke theelepels)
  • kunjit = geelwortel (1 flinke theelepel)
  • peper uit de molen, zout

    Boodschappen in huis halen:


  • 2 kippenbouten
  • 3 grote vleestomaten
  • 1 ons tauge
  • doosje champignons
  • 75 gram vermicelli
  • kardamonzaden (10 stuks)
  • vers korianderblad (4 eetlepel)

    Aan de slag:

    In de pan 1 1/2 liter water met de 3 kipbouillonblokjes opzetten. De tomaten in grove stukken snijden en samen met de kippenbouten en kardamonzaden in de pan een half uur koken. De kippenbouten en zaden uit de pan nemen en met de staafmixer de soep fijnmalen.
    Het kippenvlees van de bouten halen en in fijne reepjes trekken. De champignons fijnsnijden. Kippenvlees, vermicelli, tauge, champignons met de kerrie en kunjit aan de soep toevoegen en 15 minuten koken. De soep om smaak maken met versgemalen peper en zout.
    Voor het opdienen de verse koriander fijnsnijden en aan de soep toevoegen.

    Lekker met bruin stokbrood!

    Tip: wil je de soep wat minder gevuld: halveer de hoeveelheid champginons, tauge en vermicelli!
    Omhoog

    ERWTENSOEP

    Lekkere soep voor de koude winterdagen.
    De soep heeft wel even de tijd nodig: ongeveer 3 uur.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • grote soeppan
  • staafmixer
  • snijplank met groentemes en vleesmes
  • 2 grote aardappels
  • 2 vlees bouillonblokjes
  • peper uit de molen, zout


    Boodschappen in huis halen:


  • 500 gram spiterwten
  • 300 gram varkensfricandeau (of 3 karbonades)
  • 250 gram zuurkoolspek (gerookt/gezouten spek)
  • 2 rookworsten
  • 1 hele knolselderij
  • 3 preien
  • roggebrood
  • 2 ons katenspek
  • verse krulpeterselie (4 eetlepel)

    Aan de slag:

    In de pan 3 liter water opzetten. De splitwerwten schoonspoelen en in de pan doen. De varkensfricandeau en spek erbij doen. Dit 1 1/2 uur laten koken.
    De prei schoonmaken en in ringen snijden, de knolselderij schillen en in kleine blokjes snijden.
    Prei en knolselderij aan de soep toevoegen en nog ruim een 1/2 uur laten koken.
    De aardappels schillen en in blokjes snijden en samen met de rookworsten aan de soep toevoegen.
    Het geheel weer ruim een half uur laten koken.
    Het spek, fricandeau en rookworst uit de pan halen.
    Met de staafmixer de soep pureren.
    Het vlees en worsten in stukjes snijden en aan de soep toevoegen.
    De bouillonblokjes verkruimelen boven de soep en goed doorroeren. De soep verder op smaak brengen met zout en versgemalen peper. De soep nog even goed doorkoken.
    De peterselie fijnsnijden en vlak voor het opdienen aan de soep toevoegen.

    Lekker met roggebrood en katenspek.
    Omhoog

    WORTELSOEP MET RICOTTA

    Makkelijk te maken, voedzaam en erg lekker!

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • soeppan
  • staafmixer
  • snijplank met mesje
  • 2 kruiden bouillonblokjes voor 1 liter bouillon
  • saffraanpoeder/draadjes
  • wat suiker
  • natuurazijn
  • peper uit de molen, zout


    Boodschappen in huis halen:


  • 1 bos worteltjes (4 ons nodig)
  • 1 grote aardappel
  • bakje ricotta
  • kookroom
  • verse krulpeterselie (1 eetlepel)

    Aan de slag:

    De worteltjes van lof ontdoen en schoonborstelen onder de kraan en in stukjes snijden. De aardappel schillen en in kleine blokjes snijden.
    De bouillon maken en de worteltjes een aardappelblokjes in een half uur gaar koken. Een mespuntje saffraan, schepje suiker en een scheutje azijn toevoegen en meekoken.
    Met de staafmixer alles heel fijn malen. De peterselie fijnsnijden en een eetlepel aan de soep toevoegen.
    Een flinke scheut kookroom toevoegen en doorroeren.
    Op smaak maken met vers gemalen peper en zout.

    Voor het opdienen een lepel ricotta in de soep doen.


    Tip: opdienen met stokbrood en kruidenboter.
    Omhoog

    CHAMPIGNONSOEP

    Champignons of paddestoelen zijn er in heel wat soorten.
    Ze hebben allemaal hun eigen fijne smaak. Probeer gewoon wat je lekker vindt. In deze soep zitten verschillende soorten door elkaar. Proberen dus maar wanneer je van champignons houdt!

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • soeppan
  • keukenweegschaal
  • zeef voor de bloem
  • snijplank, groentemes, pollepel
  • bloem (80 gram), margarine (80 gram)
  • 3 kipbouillonblokjes voor 1 1/2 liter bouillon
  • peper uit de molen, zout


    Boodschappen in huis halen:


  • 3 soorten champignons (gewone, grot, en oesterzwammen)
  • kookroom (bv Culinesse)
  • citroen
  • verse peterselie

    Aan de slag:

    Maak de champignons schoon en snijdt alles in mooie plakjes.
    Maak in de pan 80 gram margarine heet en bak hierin de champignons gedurende 5 minuten.
    Zeef de bloem er door heen en doe dit terwijl je goed alles blijft roeren.
    Meng de bouillon er langzaam bij en blijf vooral goed roeren. Kook alles zo'n 10 minuten op een laag pitje door.
    Voeg een flinke scheut kookroom erbij en wat citroensap. Maak op smaak met zout en verse peper.

    Voeg bij het opdienen van de soep verse fijngesneden peterselie toe. Lekker met vers stokbrood met bijvoorbeeld boursin of paté erop.
    Omhoog


    COURGETTESOEP MET PALING

    Een makkelijke soep met prima resultaat.
    De paling geeft een heerlijks smaak!

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • soeppan
  • snijplank, groentemes, pollepel
  • pureerstaaf
  • 3 kipbouillonblokjes voor 1 1/2 liter bouillon
  • wat olijfolie
  • peper uit de molen, zout


    Boodschappen in huis halen:


  • 2 courgettes
  • 4 sjalotjes
  • 2 ons gerookte paling
  • kookroom of creme fraiche
  • verse peterselie of bieslook

    Aan de slag:

    Was de courgettes en snijdt ze in stukjes (met schil).
    De sjalotjes fijnsnijden.
    Van de bouillonblokjes en water de bouillon maken.
    In de soeppan wat olijfolie verhitten en de courgettes en sjalotjes even kort hierin bakken. De bouillon erbij doen.
    De soep ongeveer 20 minuten laten koken en dan met de pureerstaaf fijn pureren.
    De creme fraiche of kookroom erbij doen en op smaak maken met verse peper en zout.
    De paling in kleine stukjes snijden en kort even meekoken in de soep.
    Voeg bij het opdienen van de soep verse fijngesneden peterselie of bieslook toe.

    Omhoog

    BROCCOLI KAASSOEP

    Binnen een half uur een lekker vullende soep op tafel?!

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • soeppan
  • snijplank, groentemes, pollepel
  • pureerstaaf
  • 2 vleesbouillonblokjes voor 1 liter bouillon
  • peper uit de molen, zout


    Boodschappen in huis halen:

  • stronk broccoli
  • 2 grote aardappels
  • 2 ons blauwe kaas (naar eigen keuze)
  • kookroom of creme fraiche
  • bieslook

    Aan de slag:

    Schil de aardappels en snijdt ze in kleine stukjes.
    Doe in de soeppan 1 liter water, de aardappels en de bouillonblokjes.
    Maak de broccoli schoon en snijdt alles in kleine stukjes en kook dit mee met de aardappels.
    Kook alles gaar in 20 minuten en pureer de soep met de pureerstaaf.
    Voeg de kaas toe en laat dit al roerend smelten.
    De creme fraiche, vers gemalen peper (eventueel nog wat zout) naar eigen smaak toevoegen. Opdienen met wat fijngesneden bieslook.

    Lekker met stokbrood
    Omhoog

    LINZENSOEP

    Mijn dochter belde me onlangs op dat ze linzensoep aan het maken was maar dat het nergens naar smaakte.
    Nu, ik heb haar het advies gegeven wat ze daar eventueel aan kon verbeteren: zout, peper, en natuurlijk dat ze vooral zelf op haar intuitie af moest gaan. Gerookte kipfillet of rookworst bijvoorbeeld toevoegen. Peterselie, etc....
    Ze bracht me later een pannetje soep en we dachten: oke, dat moeten wij dus ook proeven (we zijn geen linzen liefhebbers!).
    En ja hoor, het was heerlijk, dus hier haar recept!!

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • grote soeppan (8 liter water)
  • snijplank, knoflookknijper
  • pureerstaaf
  • 8 vleesbouillonblokjes voor 8 liter bouillon
  • peper uit de molen, zout
  • chillipoeder
  • olijfolie


    Boodschappen in huis halen:


  • 1 pond linzen
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 6 teentjes knoflook (of meer of minder)
  • 1 pond verse soepgroenten
  • 2 rookworsten

    Aan de slag:
    Verhit de olijfolie (niet te heet), maak de knoflook schoon en maak ze fijn (persen), en bak de knoflook licht aan in de olijfolie.
    Voeg 8 liter water toe, de bouillonblokjes, de linzen, de gepelde tomaten en de tomatenpuree.
    Breng de soep aan de kook en laat een uurtje zachtjes koken.
    Pureer de soep met de pureerstaaf.
    Voeg de rookworsten en de soepgroenten een kook zachtjes nog een half uur totdat de rookworst gaar is.
    Haal de rookworst uit de soep en snijdt ze in kleine stukjes en voeg weer toe aan de soep.
    Maak de soep op smaak met zout, vers gemalen peper en wat chillipoeder.
    Omhoog

    BLEEKSELDERIJSOEP MET GORGONZALE

    Lekkere soep en snel klaar (je hebt al genoeg te doen voor Kerst nietwaar). Voor 4 personen.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • soeppan
  • snijplank, groentemes, pollepel
  • 1 1/2 kipbouillonblokje (3/4 liter bouillon)
  • peper uit de molen, zout
  • 1 grote aardappel
  • wat olijfolie
  • staafmixer


    Boodschappen in huis halen:


  • bosje lente uitjes
  • kookroom (bv Culinesse)
  • bleekselderij (6 stengels)
  • bieslook
  • geschaafde amandelen
  • 1 ons Gorgonzale kaas

    Aan de slag:

    Maak de lente uitjes en bleekselderij schoon en snijdt alles in kleine stukjes. Gebruik van de lenteuitjes voornamelijk het witte gedeelte. De harde nerven van de bleekselderij eventueel eerst verwijderen.De aardappel schillen en in kleine blokjes snijden.

    In de soeppan wat olijfolie verhitten en hierin de uitjes, bleekselderij en aardappel licht fruiten.
    De bouillon erbij doen en alles een half uur zachtjes gaar koken. Met de staafmixer de soep fijnpureren.
    Een flinke scheut room bij de soep doen en verder op smaak maken met vers gemalen peper en zout.

    Voor het opdienen de Gorgonzale kaas brokkelen en over de borden verdelen. De hete soep eroverheen gieten en de soep verder garneren met geschaafde amandelen en wat fijngesneden bieslook.
    Omhoog

    WORTELCAPPUCINO

    Dit recept kreeg ik van Ellen Geugjes.
    De wortelcappucino is leuk op te dienen in een hittebestendig glas het ziet er echt een beetje uit als een cappucino maar dan oranjesoep met cappuccino-kraag.
    Voor 4 personen.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • soeppan
  • blender of staafmixer
  • mixer voor de slagroom
  • snijplank, groentemes, pollepel
  • peper uit de molen, zout
  • 100 gram aardappelen
  • wat olijfolie
  • bakpapier


    Boodschappen in huis halen:


  • 1 dl slagroom
  • 320 gram wortel
  • 1/2 prei
  • 4 plakjes gerookte ham
  • 2 blokjes groentebouillon (1 liter bouillon)of verse bouillon van wortel, ui, prei, evt laurierblad.
  • 1 blaadjes bladerdeeg
  • 2 tl sesamzaad
  • 1 ei (1/2 eierdooier)

    Aan de slag:
    Maak eerst de groentebouillon. Verse bouillon maken door de groentes fijn te snijden en in 1 liter water gedurende een half uurtje zachtjes te laten koken.

    Leg de ham op bakpapier en laat deze in een oven ongeveer een uur laten drogen op 90 graden.
    Schil de aardappelen en wortelen en snijd deze samen met de prei in kleine stukjes (hoeft niet zo heel fijn, want we gebruiken straks de blender nog). Verhit olie in een grote pan, voeg de wortels, prei en aardappelen toe. Laat dit 5 minuten fruiten (tot de geuren vrijkomen). Voeg de groentebouillon toe en laat het mengsel 30 minuten met een deksel koken tot alles gaar is. Pureer de soep totdat deze zeer fijn en luchtig is. Doe het mengsel terug in de pan. Voeg zout en peper naar smaak toe.

    Klop de slagroom lobbig.

    Snijdt uit het bladerdeeg lange repen van 2 cm breed. Draai de repen (zoals je een handdoek uitwringt). Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met de eidooier en bestrooi ze met sesamzaad. Zet ongeveer 10 minuten in de oven op 180 C tot ze krokant zijn en goudbruin zien.

    Serveren: doe de wortelsoep in een glas en zet dit op een bord. Bedek dit met een laag geklopte slagroom. Doe hier op een plakje krokant gebakken ham en de bladerdeeg.
    Omhoog

    VISBOUILLON

    De lekkerste basis voor vissoep is de vers gemaakte bouillon. Deze bouillon is echter wel snel klaar omdat vis die te lang gekookt wordt op welke manier dan ook, er op smaak niet beter van wordt!

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • pan om bouillon te trekken
  • snijplank met snijmes
  • fijne zeef
  • laurielblad
  • zout en peper

    Boodschappen in huis halen:


  • 1 kilo visresten (viskop, graten)
  • bleekselderijj (2 stengels)
  • citroen (1/2 alleen de schil)
  • tijm (1 takje)
  • peterselie (6 takjes)

    Aan de slag:

    Zet in een ruime pan 1 1/2 liter water op. Snijdt de visresten in grove stukken, de groentes schoonmaken en grof snijden en toevoegen. Alles een 1/2 uur koken en dan door een fijne zeef de bouillon zeven.
    Op smaak maken met zout (vergemalen zeezout) en vergemalen peper.

    Tip: de bouillon licht binden en vis naar keuze toevoegen. Eventueel met inktvispasta stukjes koken.
    Omhoog




    [ terug... ]Omhoog


  • Maak vrienden

    Twitter

    Weet wat je eet

    100% Pure Wagyu

    Gratis website maken


    Copyright 2002-2019