» E X O T I S C H E - R E C E P T E N

Wat is dit?

Maak je keus uit de volgende recepten:

  • gewokt vlees en vis met tauge en noodles
  • chicken tikka (Indiaas gerecht)
  • chicken curry (Indiaas gerecht)
  • rijst met bloemkool en pindasaus
  • tortillawraps met kip
  • chinese hotpot


    GEWOKT VLEES EN VIS MET TAUGE EN NOODLES



    Dit is een gewokt gerecht en in 15 minuten klaar.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • wok en woklepel
  • snijplank met groente mes
  • pan voor noodles
  • olijfolie en 1/2 visbouillonblokje
  • peper uit de molen, zout
  • kerriepoeder
  • ketchap

    Boodschappen in huis halen (voor 2 personen):


  • 250 gram eiernoodles (Conimex)
  • 1 ons grote garnalen
  • gerookte spekreepjes (1 bakje)
  • 1 varkensfilet lapje
  • 1 bosuitjes
  • 1 ons tauge

    Aan de slag:

    Kook de noodles (voor 2 personen is 125 gram genoeg), spoel af met koud water en laat uitlekken in een zeef.

    Snijdt ondertussen de bosuitjes in mooie lang schuin gesneden reepjes (gebruik alleen de helft van het groen).
    Maak bouillon van een 1/2 visbouillonblokje en 50 ml heet water. Snijdt het varkenslapje in mooie lange schuine dunne reepjes. Maak de garnalen schoon (staartje eraf) en controleer of de darmjes eruit zijn (zwarte sliertje).

    Maak de olijfolie heet in de wok en bak daarin de spekjes en varkensvlees. Voeg daarna de garnalen toe.
    Voeg flink kerriepoeder toe (1 theelepel) en een scheut ketchap en de visbouillon. Even goed doorbakken. De bosuitjes toevoegen, de noodles en de tauge. Alle goed doorverwarmen maar zorg dat de tauge knapperig blijft.

    Variatie: bosuitje kan vervangen worden door een preitje.
    Omhoog

    CHICKEN TIKKA

    Dit is een Indiaas kipgerecht wat op de barbecue klaargemaakt moet worden (houtskool vuur).
    Het recept komt van George (achternaam helaas vergeten) uit Bombay.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • kom om kip in te marineren
  • snijplank en vleesmes
  • olijfolie of maisolie (4 theelepels)
  • zout (1 theelepel)
  • peper uit de molen (1 theelepel)
  • chillipoeder (1/2 theelepel)

    Boodschappen in huis halen:


  • 1 hele kip (of kippenpoten, borstfilet, etc)
  • knoflook (4 teentjes)
  • yoghurt (4 eetlepels)
  • turmeric poeder(=geelwortel, 1/2 theelepel)

    Aan de slag:

    De kip in mooie stukken verdelen, afspoelen en droogdeppen.

    De olie, zout, peper, fijngeplette knoflook teentjes, yoghurt, geelwortel en chillie poeder mixen.
    De kipstukken insmeren met de kruidenmix en ruim 2 uur laten marineren.

    Op de barbecue zachtjes gaar koken.
    Omhoog

    CHICKEN CURRY

    Dit recept kreeg ik ooit eens van Gilbert Coratilnio uit India. Hij schreef dit recept in het engels en sloot af met: Madame you want teach Indian Curry one day I come and show you how to cook Chicken Curry.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • braadpan voor de curry
  • pan voor de rijst
  • pannen om eieren en aardappels te koken
  • peperkorrels (6 stuks)
  • olijfolie of maisolie (4 eetlepels)
  • zout
  • chillipoeder (1/2 theelepel)
  • kruidnagelen (3 stuks)
  • 2 aardappels

    Boodschappen in huis halen:


  • 1 hele kip (of kippenpoten, borstfilet, etc)
  • knoflook (4 teentjes)
  • 4 grote uien
  • 2 1/2 cm verse gember
  • yoghurt (4 eetlepels)
  • kardamonzaden (6 stuks, hele zaden gebruiken)
  • chillipoeder (1 theelepel)
  • currypoeder (1 theelepel)
  • komijnenzaadpoeder (1 theelepel)
  • korianderpoeder (3 theelepel)
  • garam masala (kruidenmix, 1 theelepel)
  • kaneelstokje
  • 2 tomaten
  • blikje tomatenpuree (2 eetlepels)
  • 4 eieren

    Aan de slag:

    Zet de rijst alvast op.
    De kip in mooie stukken verdelen, afspoelen en droogdeppen.
    De uien, knoflook, gember(raspen) fijnsnijden.
    In de braadpan (wok) de olie verhitten en hier de kip even in aanbraden. De kip uit de pan halen en de fijngesneden uien enzo in de olie bakken. De tomaten (in stukjes), tomatenpuree en de yoghurt toevoegen, goed roeren en heet laten worden. Wat water erbij doen.
    De kip terug in de pan doen en alle kruiden toevoegen.
    Voor ongeveer 15 minuten doorkoken.
    Kook de aardappels en snijdt ze in stukjes. Kook ook de eieren en pel ze.
    Voeg de stukjes aardappel en eieren toe aan de curry en kook ze voor 5 minuten mee.

    Serveer de curry met sambal, stukjes komkommer, stukjes fruit (ananas, papaya), kokos, pinda's.
    Ik probeer altijd de kruidnagels enzo uit de curry te vissen voordat je ze opdient.

    Iedere curry is anders en dat heeft te maken met de streek of land waar de curry vandaan komt.Zelf vind ik wat kokosmelk erbij heel lekker (laat dan de yoghurt eruit).
    Omhoog

    TORTILLAWRAPS KIP

    Wraps kun je vullen met allerlei soorten vlees en groenten. Net wat je lekker vindt.
    Recept voor 2 3 personen.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • bakplaat
  • wok of braadpan
  • snijplank met vlees en groente messen
  • zout en versgemalen peper
  • paprikapoeder
  • chillipoeder
  • olijfolie

    Boodschappen in huis halen:


  • 3 ons kipfillet
  • 1 rode paprika
  • bakje champignons
  • bieslook (half bosje)
  • 4 tortillawraps
  • zakje Permazaanse kaas
  • zakje burrito seasoning mix
  • saus naar keuze (salsa, knoflook, etc)

    Aan de slag:

    Zet de oven aan op 180 graden.
    Snijdt de kip in kleine stukjes/reepjes. Maak de paprika schoon en snijdt deze in dunne lange reepjes. Maak de champignons schoon en snijdt ze in vieren.
    De bieslook in kleine stukjes snijden.
    Verhit in de wok de olijfolie en bak hierin de stukjes kip licht aan. Voeg de paprika en champignons toe en bak gedurende 5 minuten op hoog vuur mee.
    Voeg de kruidenmix met wat water toe. Maak op smaak met zout, peper en voeg wat paprika - en chilliepoeder toe.
    De bieslook toevoegen en alles even goed doorbakken.
    Verdeel het kipmengsel over de 4 wraps en rol deze op.
    Leg ze op het bakblik en bestrooi flink met Permazaanse kaas.
    Bak in de oven tot de kaas en wrap bruin worden (ongeveer 15 minuten)

    Eet de wraps met saus naar keuze: knoflook, salsasaus, etc.

    Omhoog

    CHINESE HOTPOT


    Dit ook wel chinees fondue of steamboat genoemd.
    De hotpot is bestaat uit een ronde kom die op een houtskool vuurtjes staat.
    In de kom zit bouillon en hierin worden allerlei soorten vis en vlees en allerlei soorten fijngesneden groenten gekookt.
    De groenten en vlees worden met een koperen netje uit de kom gevist.
    In een chinees kommetje met wat rijst wordt dit dan geschept. Als sausjes kun je pindasaus of ketchapsaus gebruiken.
    Verder eet je dit natuurlijk met stokjes.
    Als laatst wordt de bouillon waarin al het vlees en groenten gekookt zijn, gegeten als soep.
    Dit is de lekkerste soep die je je maar bedenken kunt!!

    Wat heb je nodig:

  • Chinese hotpot
  • houtskool
  • 2 liter kipbouillon van blokjes
  • chinese kommetjes met stokjes
  • schepnetjes
  • isolatieplaat voor onder de hotpot
  • chopsticks (chinese stokjes)
  • chinese kommetjes (voor groenten en om uit te eten)

    Boodschappen in huis halen:


  • 2 1/2 ons vlees per persoon: kip, vis, varkenshaas, biefstuk, gehakt
  • groenten: paprika,champignons, prei, bloemkool, etc
  • knoflook, ui, tauge, stukje verse gember
  • ingredienten voor pinda(en/of ketchap)saus (of kant en klaar)
  • zoute soyasaus
  • rijst
  • sambal oelek

    Aan de slag:

    Snijdt alle groenten in mooie kleine stukjes en doe dit in kommetjes.
    Het vlees, de kip, vis (garnalen) in mooie kleine reepjes snijden. Van de gehakt kleine balletjes maken.
    Al het vlees ook in kommetjes doen.
    Maak de pinda en/of soyasaus. Kook de rijst.
    Vul de hotpot met houtskool en stook dit heet. In de kom de bouillon doen, ongeveer 1/3 vullen. De rest van de bouillon gebruiken om later de soep eventueel te verdunnen.
    Zodra de bouillon heet is de kom vullen met vlees en groenten. De tauge pas toevoegen wanneer alles 5 minuten kookt.
    Ga ervanuit dat je ongeveer 4 5 keer de kom gaat vullen, dus zoveel eetrondes.
    Zodra alles 5 minuten gekookt heeft en de tauge even heeft meegekookt, wordt met de schepnetjes door ieder individueel in de kom geschept.
    In het kommetje zitten dan al de rijst en daar komt dus het vlees/groente mengsel bovenop.
    Op smaak maken met saus, soyasaus en sambal.

    Wanneer de eerste ronde eten klaar is, schept met de volgende ronde vlees, groentes etc in de kom.
    En weer na 5 minuten koken scheppen, etc, etc.

    Als laatste wordt de kom goed leeggeschept, de kommetjes van een ieder schoongemaakt (of schone kommetjes) en de soep ingeschonken.
    Wanneer de soep te zout is wat verdunnen met de bouillon.
    Geniet hiervan, dit is het bijna het lekkerste van alles!!
    Omhoog






    [ terug... ]Omhoog


  • Maak vrienden

    Twitter

    Weet wat je eet

    100% Pure Wagyu

    Gratis website maken


    Copyright 2002-2019