» K I P - R E C E P T E N

Wat is dit?


Maak je keus uit de volgende recepten:


  • gerookte kip in tomatensaus
  • gevulde kipfillet
  • kipragout met champignons
  • tortillawraps met kip


    GEROOKTE KIP IN TOMATENSAUS

    Gerookte kipfilet kun je prima in recepten te verwerken. Dit is er een van. Dit gerecht kun je opdienen met rijst of met pasta. Net wat je lekker vindt.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • teflon pan om saus te maken (bakt niet aan)
  • keukenweegschaal
  • pan voor pasta of rijst
  • snijplank, vleesmes, pollepel
  • bloem, margarine, kipbouillonblokje
  • peper uit de molen, zout
  • chillipoeder

    Boodschappen in huis halen (voor 2 personen):


  • 1 gerookte kipfilet (=1/2 kippeborst)
  • tomatenketchup
  • rijst of pasta naar keuze
  • 125 ml zure room

    Aan de slag:

    Kook de pasta of rijst
    maak een saus van 40 gram bloem met 40 gram margarine en een half liter kipbouillon
    voeg flink wat ketchup toe en de zure room
    maak op smaak met chillipoeder en vers gemalen peper en zout
    voeg de in mooie stukjes gesneden gerookte kipfillet toe en warm de saus nog even door met de kip

    Je kunt dit gerecht opdienen met fijngesneden bieslook of peterselie. Een scheutje whisky toevoegen voor de liefhebbers onder ons!
    Omhoog

    GEVULDE KIPFILLET


    Makkelijk te maken en echt heel lekker.


    Wat heb je nodig in de keuken:

  • braadpan voor de kipfkillets
  • snijplank, vleesmes
  • coctailprikkers
  • olijfolie om in te bakken

    Boodschappen in huis halen:


  • 1 kleine kipfilet per persoon
  • 4 plakken parmaham per persoon
  • verse groene pesto
  • zakje Permazaanse kaas

    Aan de slag:

    Snijdt de kipfillets ruim open. Strijk flink pesto over de hele binnenkant en strooi flink Permazaanse kaas daar weer overheen. Rol 2 plakken parmaham op met wat Permazaanse kaas erin. Dicht de kipfillet met coctailprikkers (hooguit 2), strijk nog wat pesto over de fillet, en rol 2 plakken parmaham om de kipfillet heen. Dit hoef je niet weer vast te prikken, blijft meestal wel goed zitten.
    Bak de gevulde fillets in de olijfolie gedurende 15 minuten gaar en bruin.

    Lekker met sla, boontjes en opgebakken aardappels.
    Omhoog

    KIPRAGOUT MET CHAMPIGNONS

    De kip wordt klaargemaakt in een saus met droge witte wijn.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • braadpan
  • snijplank met groente - en vleesmes
  • weegschaal en pollepel
  • zeef
  • pan voor rijst
  • 2 kipbouillonblokjes
  • peper uit de molen, zout
  • nootmuskaat (vers)
  • 80 gram bloem
  • 80 gram margarine

    Boodschappen in huis halen (voor 2 personen):


  • kipfillet (6 ons)
  • champignons
  • droge witte wijn (1 dl)
  • rijst
  • peterselie (garnering)

    Aan de slag:

    Zet alvast de rijst op (50 gram per persoon).

    Verhit in de braadpan alvast de helft van de margarine.
    De kipfillet met zout en peper bestrooien en bruin bakken in de braadpan. De kip zachtjes gaar bakken.
    De champignons schoonmaken en in plakjes snijden.

    De kip uit de pan nemen en in de braadpan de rest van de margarine heet maken. De champingons bruin bakken.
    Van 2 bouillonblokjes en 9 dl water bouillon maken.
    Door de zeef de bloem over de champignons strooien.
    De bouillon er langzaam, al roerend, erbij doen en alles tot een mooie gladde saus roeren.
    De witte wijn toevoegen en flink wat geraspte nootmuskaat erbij doen.

    De kipfilet in kleine stukjes snijden en aan de saus toevoegen. Alles goed doorwarmen en op smaak maken met peper en zout.

    Voor het opdienen de peterselie over de saus doen.
    Je kunt deze kipragout ook natuurlijk serveren in een ragoutbakje van bladerdeeg.
    Omhoog

    TORTILLAWRAPS KIP

    Wraps kun je vullen met allerlei soorten vlees en groenten. Net wat je lekker vindt.
    Recept voor 2 3 personen.

    Wat heb je nodig in de keuken:

  • bakplaat
  • wok of braadpan
  • snijplank met vlees en groente messen
  • zout en versgemalen peper
  • paprikapoeder
  • chillipoeder
  • olijfolie

    Boodschappen in huis halen:


  • 3 ons kipfillet
  • 1 rode paprika
  • bakje champignons
  • bieslook (half bosje)
  • 4 tortillawraps
  • zakje Permazaanse kaas
  • zakje burrito seasoning mix
  • saus naar keuze (salsa, knoflook, etc)

    Aan de slag:

    Zet de oven aan op 180 graden.
    Snijdt de kip in kleine stukjes/reepjes. Maak de paprika schoon en snijdt deze in dunne lange reepjes. Maak de champignons schoon en snijdt ze in vieren.
    De bieslook in kleine stukjes snijden.
    Verhit in de wok de olijfolie en bak hierin de stukjes kip licht aan. Voeg de paprika en champignons toe en bak gedurende 5 minuten op hoog vuur mee.
    Voeg de kruidenmix met wat water toe. Maak op smaak met zout, peper en voeg wat paprika - en chilliepoeder toe.
    De bieslook toevoegen en alles even goed doorbakken.
    Verdeel het kipmengsel over de 4 wraps en rol deze op.
    Leg ze op het bakblik en bestrooi flink met Permazaanse kaas.
    Bak in de oven tot de kaas en wrap bruin worden (ongeveer 15 minuten)

    Eet de wraps met saus naar keuze: knoflook, salsasaus, etc.
    Omhoog


    [ terug... ]Omhoog


  • Maak vrienden

    Twitter

    Weet wat je eet

    100% Pure Wagyu

    Gratis website maken


    Copyright 2002-2019